Bu CHP, o CHP değil, Tanju Özcan’ı diğerleri de takip edecek

Sıkıntılı bir seçimden çıktık. İstanbul özelinde ise süreç devam etmekte. Keşke Ekrem İmamoğlu’nun metrobüs komedisindeki gibi herkesin içi rahat, mutlu mesut olsa.Ama öyle değil....

Sıkıntılı bir seçimden çıktık. İstanbul özelinde ise süreç devam etmekte. Keşke Ekrem İmamoğlu’nun metrobüs komedisindeki gibi herkesin içi rahat, mutlu mesut olsa.
Ama öyle değil. Olmayacağını daha ilk günlerden, CHP’li belediye başkanlarının ilk icraatlarından anlamaya başladık.
Bolu’ya belediye başkanı seçilen Tanju Özcan onlardan biri ve son iki gündür en çok konuşulan isim.
Tanju Özcan ilk icraatına Bolu’daki Suriyeli yoksullara verilen yemeği kestiğini ve Suriyelilerin şehirde iş yeri açmalarına izin vermeyeceğini açıklayarak başladı. Gerekçe olarak da “Bizim insanlarımız yoksulken…” diye başlayan genel ırkçı retoriği (kandırmacalı, manipülatif söylem) tekrarladı.
Bazı insanlar, insan olduklarını hissettirerek kendilerinden konuştururlar.
Bazıları da insanlardan, yoksullardan, ötekinden, farklı etnisitelerden, mültecilerden nasıl nefret ettiğini farklı cümleler kurarak da olsa ifşa ederek, hatta yetki ellerindeyse akıllarındakini hayata geçirerek bunu yaparlar.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.497 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.864 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.332 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.775 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum