“Bağımsız Alman yargısı” ve içimizdeki şebekler

Almanya’da yargı çok bağımsızdır.Hürriyet’teki şebek böyle olduğunu düşünüyor. Ardından da ekliyor:“Türkiye’de yargının ne kadar bağımsız olduğunu hepimiz...

Almanya’da yargı çok bağımsızdır.
Hürriyet’teki şebek böyle olduğunu düşünüyor. Ardından da ekliyor:
“Türkiye’de yargının ne kadar bağımsız olduğunu hepimiz biliyoruz”
Onun derdi tıpkı Almanya’daki patronları gibi PKK’lı teröristlerle iş tutan Deniz Yücel’i kurtarmak.
Hani şu işlediği suçları bildiği için arandığını işitince bir ay İstanbul’daki Alman konsolosluğunda saklanan alçak.
Çok sinirlenmiş Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Die Welt gazetesinin muhabirinin Deniz Yücel ile ilgili sorusuna “Nasıl Almanya’da bağımsız yargı varsa Türkiye’de de var. Soruşturmayı onlar sürdürüyor” demesine.
Deniz Yücel, BND için çok önemli. Bu yüzden de her düzeyde Türk yetkililerine aynı şeyi söylüyorlar:
“Yargıya müdahale edin ve Deniz Yücel’i alıp bize verin.”
Siz bağımsız yargı deyince de “Sizde bağımsız yargı yok ki” deyiveriyorlar utanmadan.
Hürriyet’teki şebek de aynını söylüyor.
Evet, Almanya’da yargı çok bağımsızdır.
Misal, ABD’ye Volkswagen’a verilen milyar dolarlık cezalara karşılık vermek ister ve Apple’a basar 13 milyar avroluk cezayı. Ama ne tuhaftır ki birkaç gün sonra Frankfurt havalimanındaki “bomba ihbarı” ile gereken mesajı alır ve Apple’ın cezasını kaldırır.
Almanya’da yargı çok bağımsızdır.
Resmen terörist diye tanımladıkları PKK’lıların miting yapmalarına izin verir ve bu terör örgütünün elebaşı Murat Karayılan’ın video konferansla bağlanmasına göz yumar ama Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’na, Cumhurbaşkanı’na aynı izni vermez.
Alman yargısı o kadar bağımsızdır ki…
Bağımsız Alman yargısı, Alman İstihbarat Teşkilatı’nın tetikçisi neo naziler tarafından katledilen 8 Türk’ün ölümünü “Dönerci cinayetleri” diye 8 yıl yutturmayı başarır.
Pislik ortalığa saçılınca derhal yeni bir dava açıp Beate Zschäpe adlı bir nazi fingirdeğini yargılamaya başlar.
Ama bağımsız Alman yargısı bu cinayetlerin tanıklarını bir türlü mahkemeye çıkaramaz. Çünkü 7 tanık da “doğal yollardan” ölüverirler. Öyle işte. Alman bağımsız yargısı onların doğal ölümleri için gereken süreyi verir istihbarat teşkilatına. Sonuçta hepsi birden öldürülemeyeceğine göre bir sırası vardır öyle değil mi? Ayrıca hiç öyle kolay değil, hepsine bir hastalık bulmak zorundasın sonuçta.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail’le ticaret ve “Jet gibi açıklama” 11 Nisan 2024 | 2.677 Okunma Hareketlenen İran ve İsrail aparatları, İran’ın korkusu ve iktidarın algı yönetimi! 09 Nisan 2024 | 3.203 Okunma Kim bu AK Parti’deki NEO-LİBERALLER? 06 Nisan 2024 | 4.488 Okunma Beştepe, bir sorunumuz var… 04 Nisan 2024 | 6.978 Okunma Seçim öncesi Mehmet Şimşek’i çılgına çeviren kamu bankası Genel Müdürü ne yaptı? 03 Nisan 2024 | 389 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar