Akşener vakasının asıl nedeni ve üç ihtimal

  Baştan beri İyi Parti’nin FETÖ talimatıyla ve desteğiyle kurulduğuna ilişkin bir kamuoyu algısı var. Zaten şu andaki İP Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da daha parti kurulmadan...

 
Baştan beri İyi Parti’nin FETÖ talimatıyla ve desteğiyle kurulduğuna ilişkin bir kamuoyu algısı var. Zaten şu andaki İP Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da daha parti kurulmadan evvel, Genel Başkan Meral Akşener’le yolları ayrılınca bunu itiraf etmiş, ama ikbal hırsı nasıl güçlü bir motivasyon kaynağıysa artık yine Meral Hanım'ın kolları altına sığınmakta bulmuştu çareyi.
Bu verili olgudan yola çıkarak, Akşener’in gündeme “bomba” gibi düşen istifası ve partiyi kongreye çağırarak yeniden aday olmayacağını açıklamasında acaba hangi nedenler rol oynadı ve hangi olasılıklar söz konusuydu.
İLK OLASILIK için önce şu SORUYA açık cevap vermek gerek:
“Akşener’in istifasını Okyanus Ötesindeki Meczup mu istedi?”
Eğer böyleyse durum çok net. Bunun için bir bahane yeterliydi zaten. Afyon’daki parti toplantısında salonu dolduran partililerden birinin “aykırı” sözleriyle Akşener’in kafayı kırıp “Ben istifa ediyorum, artık ne hâliniz varsa görün” deyip orayı terk etmesi hiç akla yatkın değil. Var oluşlarını Akşener’e borçlu olan ekibi onu ikna edince Akşener bir tweet attı ve tüzüğün kendisine verdiği yetkiye dayanarak partiyi kongreye götüreceğini ve aday da olmayacağını açıkladı.
Koray Aydın ve Aytun Çıray buna karşı. “Adayımız Akşener, onun dışında kimse cesaret edemez aday olmaya” diyorlar. Lâkin talimat Okyanus Ötesi’nden gelmişse bunun geri dönüşü yok. Geçmiş olsun.
İKİNCİ  OLASILIK Meral Akşener’in bıkması ya da  parlamento dışından partiyi yönetemeyeceğini çok iyi bilmesi. Belki de MHP’yi FETÖ’cü hâkimlerin desteğiyle ele geçirmeye çalışırken tellere yapıştığı noktaya bir flash back yapması gerekecek. Yani o sırada yanına ulaşıp “Hadi eve gidelim Meral” dediği için “Oğlum al şu babanı götür” diyerek kovduğu sevgili eşinin lafına gelecektir demek istiyorum.
Ancak bunu Okyanus Ötesi’nin arzusu hilafına yapabilir mi orası da ayrı bir muamma.
ÜÇÜNCÜ OLASILIK, Akşener’in güven tazelemek ve partinin başına güçlü bir şekilde yeniden oturmak isteyişidir. Parti tesbih taneleri gibi dağılacağa benziyor çünkü. Bunun işaretleri de belirdi zaten:
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın önceki gün “Eğer gelmek isterlerse değerlendiririz” açıklamasını boşuna yapmadı.
İP milletvekili Hayati Arkaz MHP lideri Devlet Bahçeli’nin elini öperken bunun sebebi sadece saygı ve hürmet değil, hissedilen aidiyet duygusuydu.
Partinin Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı "Yörük Ali Paşa" lakaplı emekli Tuğgeneral Ali Aydın’ın ağır sözlerle istifası yabana atılmamalı:
“Benim gibi FETÖ terör örgütünce mağdur edilen ve benimle aynı hassasiyetlerle İYİ Parti’ye katılan bazı arkadaşlarımızın FETÖ ile mücadeleleri ve mağduriyetleri magazinsel siyasi söylemlerle dolgu malzemesi yapılmaya çalışılmıştır.”
Bu arada hemen her gün danışmanlar, il ve ilçe başkanları düzeyinde yansıyan istifaları, toplu olarak partiden istifaları yazmıyorum bile.
Kısacası İP’te ipler koptu kopacak.
Musa Eroğlu’nun dediği gibi: Yolun sonu görünüyor... 
 
 
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a üç öneri
 
Sayın Bakan’ın önünde eminim pek çok dosya var ama önerilere açık olduğunu tahmin ediyorum.
Geçtiğimiz haftalarda yaptığımız ve bizi olağanüstü derecede etkileyen, Doğu Ekspresi ile Kars ve Erzurum gezimizden edindiğimiz izlenimlerden de yola çıkarak öteden beri aklımda bulunan bazı önerilerimi paylaşmak istiyorum.
1-Biliyorum Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı ancak turizm potansiyeline hizmeti nedeniyle eş güdüm kurulabilir. Üç yıldır Kars şehrini yaz-kış âdeta abad eden DOĞU EKSPRESİ revize edilmeli. Misal daha pahalı ama içinde tuvaleti de olan kompartımanların olduğu yataklı vagonlar eklenebilir, yataklı ve kuşetli vagonlardaki ortak kullanımlı tuvaletler konforlu ve bakımlı hâle getirilebilir.
2- DOĞU EKSPRESİ eskiden olduğu gibi İSTANBUL’dan kalkabilir. İstanbul’da turizmin merkezi olarak büyük ilgi alanı oluşturacaktır.
3-KARAVAN TURİZMİNİN canlandırılması. Sıfır karavanlardaki akıl almaz orandaki yüksek ÖTV bu alanın tıkanmasının en büyük sebebi. Bu ÖTV kaldırılmalı ya da minimal seviyeye indirilmeli. Karavan turizmi Batı’da en önemli gelir kalemlerinden biri. Fransa ve İspanya’da iki kez karavanla seyahat etmiş biri olarak söylüyorum. Oralarda altyapının da buna uygun kurulduğunu, şehirlerin karavan turizmi sayesinde nasıl canlı olduğunu sanırım Bakan Ersoy da çok iyi biliyordur.
4-NEHİR GEMİLERİNİN inanılmaz cazibesi. Türkiye’deki nehirlerin rejimi düzenli değil ama en azından Dicle ve Fırat nehirlerinde belli mesafeler arasında gece yatılı (kamaralı) nehir gemileri sefere konabilir. Kıyılarından tarihin aktığı bu iki nehir en azından iki gecelik bir seyahatte büyüleyici güzellikler sunacaktır insanlara. Moskova-Petersburg arasında nehir gemisi ile seyahat eden biri olarak yazıyorum bunu.
 
 
Bedelli işinde 21 günden de bir şey çıkmaz
 
MHP lideri Bahçeli’nin dediği doğru. Ben geçmişte kısa dönem 4 ay askerliğimde G-3 tüfeğiyle, o da bir kez atış yaptım. Gerisini yazmayayım, acıklı. Sonrasında kısa dönemler bir aylığa dönüştü ve aynı şey sürdü. Yazıktı benim gibi yüz binlerce insana harcanan paraya.
28 gün değil de 21 gün. Neye yarayacak?
Koca bir hiç.
Merak etmeyin kimse size “Parayı alıp adamlara bir askerliği bile tattırmadılar” demeyecek.
Boşuna masraf, emek ve zaman.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.719 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.869 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.332 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.777 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar