Akaryakıtta ÖTV indirimi ve Bakan Ağbal’ın beklentisi

Ankara’daki devlet bürokrasisi hakkında işittiklerimiz başkanlık sisteminin neden gerekli olduğunu her olayda bize kanıtlıyor.Siz ne kadar şu anda yetkilerin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın elinde...

Ankara’daki devlet bürokrasisi hakkında işittiklerimiz başkanlık sisteminin neden gerekli olduğunu her olayda bize kanıtlıyor.
Siz ne kadar şu anda yetkilerin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın elinde toplandığını söyleseniz de devlette çift başlı sistem devam ediyor. Çünkü mevcut yasal durum bunu zorunlu kılıyor. Bu yüzden de pratik ve hızlı kararlar alınamıyor, acil operasyonlar yapılamıyor, kangren olmuş organları, tüm bedeni çürütmeden kestirip atmak mümkün olamıyor.
Dahası eski sistemin bürokrat aktörleri siyasete atıldıklarında kendi mikro doğrularından milim şaşmadan ve mevcut büyük fotoğrafı görmezden gelerek kısa vadeli hedefler peşinde koşturup duruyorlar.
Dün Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem TRT ekranlarında çok önemli bir açıklama yaptı. Konu Merkez Bankası’nın faiz konusunda aldığı kararla ilgiliydi ama asıl ilginç çıkış Cemil Ertem’in maliye politikalarıyla ilgili yaptığı tavsiyeydi ve şöyle diyordu:
"Maliye politikasının eksikliği gündemde, bunun altını çiziyorum. Bakanlık fiyat esnekliği az olan mallarda ÖTV indirimine gitmeli. Örneğin akaryakıt gibi, Merkez Bankası’nın politikalarını destekleyecek şekilde gerekli adımların atılması gerekiyor..."
Cemil Ertem’i arayıp biraz daha açıklama istedim. Sordum, o cevapladı:
-Akaryakıtta ÖTV indirimine gidilirse ne olacak?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.850 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.897 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.332 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.778 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar