AK Parti’nin seçim çalışmalarındaki son durum ve “Yeni nesil darbe mekaniği”

Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur'un bugünkü (30.08.2022)''AK Parti’nin seçim çalışmalarındaki son durum ve “Yeni nesil darbe mekaniği”'' başlıklı yazısı.

AK Parti siyasi mücadeleye başladığından beri seçim beyannameleri yayınlıyor. 2002, 2007, 2011 ve sonraki süreçlerde yayınlanan tüm seçim beyannamelerine bakıldığında görülen şu:
2002 seçim beyannamesinde yapılan vaatlerin yüzde 70’i, 2007 seçim beyannamesinde yok. Çünkü vaat yerine getirilmiş. 2007 seçim beyannamesindeki vaatlerin yüzde 68’i 2011 seçim beyannamesinde yok. Çünkü yerine getirilmiş. Böyle uzayıp gidiyor...
 
Son günlerde sosyal medyadaki yeni “Fuat Avni”ler vasıtasıyla saldırıların hedefi hâline gelen ve itibar suikastına maruz kalan AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal’la konuşurken edindim bu bilgiyi.
Aslında Mahir Ünal’ı aramamın sebebi AK Parti’nin seçim çalışmalarını ve sahayı sormaktı. Ünal artık stratejiden sorumlu olduğunu belirterek bilgi veremeyeceğini söyledi. Ben de bunun üzerine başka bir AK Partili isimle görüştüm. Bu konu aşağıda. Ama Mahir Bey'e soracaklarım vardı.
 
17-25 ARALIK VE 15 TEMMUZ’UN ARDINDAN YENİ NESİL DARBE MEKANİĞİ DEVREDE
 
Misal neden kendisini sosyal medyada hedef alıyorlardı?
Burada söze “Yeni nesil bir darbe mekaniği ile karşı karşıyayız” diye başlayan Mahir Ünal’ın anlattıkları ilginçti:
“FETÖ’nün malum en önemli özelliği dosya biriktirmek ve bilgi havuzu hazırlamaktır.17-25 Aralık’ta bu havuzdan çıkardıkları dosyalarla ellerindeki yargı ve emniyet güçlerini kullanarak bir darbe girişiminde bulundular. Ardından bir Fuat Avni ortaya çıktı ve devletin içindeki örgüt üyelerinden aldıkları bilgileri yayınlayıp çok güçlüyüz izlenimi vermeye çalıştı. FETÖ, arkasındaki ve önündeki güçler son zamanlarda geçmişteki başarısızlıklarından edindikleri tecrübeyle dezenformatif bir saldırı başlatmış durumda. Şimdi de bir AVATAR ile karşı karşıyayız. Devletin karanlık odalarından ve dehlizlerinden sızdırılmış eski dosyalarla itibarsızlaştırma süreci başlattılar. Yine bilinen yöntemi kullanıyorlar. İki adet doğrunun yanına 20 tane yalan yedirip yayınlıyorlar.”
 
Peki, bu arada sosyal medyada kıyamet kopuyor. Sonuçta 15 milyondan fazla insanın kayıtlı olduğu mecradan söz ediyoruz burada. O hâlde sosyal medya yasası neden çıkmıyor? Bakıldığında o kadar çok yalan servis ediliyor ve bu yalanlar hayatın her alanına yayılıyor ki.
 
GERÇEK SAHADA, SOSYAL MEDYADA DEĞİL
 
Mahir Ünal partideki görevinden dolayı bu konuda çok yetkin ve seçtiği kelimelerden bunu anlıyorsunuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bayram bitti, artık Mehmet Şimşek rüzgârı esecek! Sürprizlere hazır olun… 16 Nisan 2024 | 7.959 Okunma İsrail’le ticaret ve “Jet gibi açıklama” 11 Nisan 2024 | 2.693 Okunma Hareketlenen İran ve İsrail aparatları, İran’ın korkusu ve iktidarın algı yönetimi! 09 Nisan 2024 | 3.213 Okunma Kim bu AK Parti’deki NEO-LİBERALLER? 06 Nisan 2024 | 4.498 Okunma Beştepe, bir sorunumuz var… 04 Nisan 2024 | 6.982 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar