AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal: İBB ve ABB bölgede olsaydı gücümüz daha da artardı

Deprem bölgesinde iki günden kalanlar...Geçen hafta sonu Anadolu Yayıncılar Derneği organizasyonu ve İletişim Başkanlığı’nın desteğiyle düzenlenen organizasyonla 70’ye yakın ulusal ve yerel basın...

Deprem bölgesinde iki günden kalanlar...

Geçen hafta sonu Anadolu Yayıncılar Derneği organizasyonu ve İletişim Başkanlığı’nın desteğiyle düzenlenen organizasyonla 70’ye yakın ulusal ve yerel basın temsilcileri deprem bölgesindeydik. Kahramanmaraş, Elbistan, Adıyaman ve Malatya’da yaşanan büyük felaketin bıraktığı o korkunç hasardan kalanları, yapılan çalışmaları gördük ve acıyı iliklerine kadar hisseden depremzedelerle konuştuk.

İki gün boyunca AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Adıyaman’daki Altınşehir Konteyner Kenti’nde de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile birlikte olup bilgilendirme toplantılarına katıldık.

ENKAZ ALTINDA İNSANLAR VAR YALANI VE TERMAL KAMERALAR

Deprem bölgesinde ilk gördüğüm, o ağır kasvetli ve negatif psikolojik ortamın dağılmaya başladığıydı. Devlet, tüm gücüyle hayatı normale döndürmek için çalışmakta, yıkılan evlerin enkazları hızla kaldırılmakta, çadır ve konteyner kentler tüm depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere hızla kurulmaya devam etmekte. Kara propaganda merkezleri sürekli yalan yayarak hâlâ enkaz altında insanların ve canlıların bulunduğunu yaymakta. Oysa Jandarma Arama Kurtarma ekiplerinde termal kameralar var ve onlarla 50 metre derinliğe kadar bırakın insanı küçücük bir canlı bile tespit edilebiliyor.

Kahramanmaraş’ın Ahir Dağı yamaçlarına kurulu semtlerinde evler az hasarlı ve sağlam olduğu için oralarda hayat devam etmekte, insanlar kafe lokantalara gitmekte. Tüm bunlar hayata tutunmanın göstergeleri. Çünkü amaç deprem nedeniyle en az üçte ikisi boşalan kentlerin hayalet şehirlere dönmesinin önüne geçmek. Misal 600 bin nüfuslu Malatya kent merkezinden geriye sadece 150 bin kişi kalmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail’le ticaret ve “Jet gibi açıklama” 11 Nisan 2024 | 2.677 Okunma Hareketlenen İran ve İsrail aparatları, İran’ın korkusu ve iktidarın algı yönetimi! 09 Nisan 2024 | 3.203 Okunma Kim bu AK Parti’deki NEO-LİBERALLER? 06 Nisan 2024 | 4.488 Okunma Beştepe, bir sorunumuz var… 04 Nisan 2024 | 6.978 Okunma Seçim öncesi Mehmet Şimşek’i çılgına çeviren kamu bankası Genel Müdürü ne yaptı? 03 Nisan 2024 | 389 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar