ABD’de Kemal Bey'e “Bizımla deyılsın!” derlerse…

Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur'un bugünkü (27.09.2022)''ABD’de Kemal Bey'e “Bizımla deyılsın!” derlerse…'' başlıklı yazısı.

Geçen haftanın en önemli açıklaması biliyorsunuz CHP Genel Başkanı’nın “Benimle misiniz değil misiniz, desteğinizi hissetmek istiyorum” diye özetlenebilir.
Şöyle diyordu notlar hâlinde:
Bazılarınızın sesi çıkmıyor. Bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini görüyorum. Artık karar verelim. Benimleyseniz benimle olduğunuzu da artık hissetmek istiyorum. Sırtımı artık size yaslayacağımı bilmek istiyorum.
Ardından iki büyük şehrin belediye başkanı;  Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş birer paylaşımda bulunarak “seninleyiz, yanındayız, arkandayız” dediler. Özgür Özel, Engin Özkoç, Engin Altay Triumvirası (Üçlü yönetim) da hiç beklemeden benzer açıklamayı paylaştılar. Ardından 135 milletvekilinden destek mesajları geldi.
Kemal Kılıçdaroğlu kendisini yalnız hissediyorsa bunun sebebi nedir?
Tabii ki kazanamayacağına dair İyi Parti odaklarından estirilen hava.
Alttan alta, sinsice yürütülen bu “siyaset” Kemal Kılıçdaroğlu’nu yalnız ve kendi partisi tarafından bile desteklenmeyen lider konumuna düşürmek üzerine kurulu. Kemal Bey bunu gördü ve gardını aldı, hepsi bu.
Şimdi “Partisine güvenmeyen lider olur mu?” diyenler var.
Bence Kemal Bey partisine güvenmiyor değil, güvenmek istiyor. “Hissetmek istiyorum” derken söylemeye çalıştığı bu.
Dahası Kılıçdaroğlu’nun bu çağrısı benim açımdan bir zaaf belirtisi değil. “Kazanamaz” diye estirilen havanın etkisi altında kalan tırsakları etrafında toplamaya yönelik bir çaba. Çünkü ülkemizde tüm siyasal partilerde “Kazanana oynayan” kumarbaz bir siyasetçi taifesi mevcut.
 
ERDOĞAN YALNIZ KALMADI MI?
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da geçmişte pek çok kez YALNIZLIĞINDAN söz ettiği için biliyoruz bunu.
17-25 Aralık FETÖ yargı darbesi sürecini hatırlayın.
Estirilen o korkunç atmosferde kumpaslar havada uçuşurken en yakınlarını yanında göremedi Erdoğan.
15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimi öncesini hatırlayın.
AK Parti’nin 300’ü aşkın milletvekili, bakanları, danışmanları var ama büyük bölümünün “Geliyor gelmekte olan” çığlıkları atan FETÖ şerefsizlerinin korkusundan tırstıklarını, ortalarda görünmemeyi, FETÖ ile ilgili konuşmamayı kendilerine genel “prensip” belirlediklerini yakından gördük.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 2.154 Okunma Post-Truth olarak İmamoğlu ve CHP seçmeninin trajedisi 16 Mart 2024 | 1.803 Okunma Bu iki isim İzmir’de sürpriz yaparsa tüm yerel seçim paradigması değişir 14 Mart 2024 | 5.747 Okunma Sayın Erdoğan, yapılacak iş miydi bu Allah aşkına? 12 Mart 2024 | 8.129 Okunma FETÖ adına Yusuf Tekin’i tehdit eden o Bakan şimdi nerede? 09 Mart 2024 | 4.397 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar