Bu ittifak da tuvalette patlar ve millet sifonu çeker

Solcular ve aşırı sağcılar arasındaki derin muhabbeti izliyoruz tüm dünyada. Yeni trend bu. İlk kez tanık olduğumuz bir vaka değil aslında. Geçmişte dünyanın iki azılı...

Solcular ve aşırı sağcılar arasındaki derin muhabbeti izliyoruz tüm dünyada.
Yeni trend bu.
İlk kez tanık olduğumuz bir vaka değil aslında. Geçmişte dünyanın iki azılı diktatörü; Nazi Adolf Hitler ile SSCB Komünist Partisi Genel Sekreteri Joseph Stalin yapmıştı ilk ittifakı. Polonya’yı bölüşmüşlerdi. Sonra da Nazi orduları Moskova kapısına dayanmıştı.
Almanya’da aşırı sağcı Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi CSU, Hıristiyan Demokrat CDU ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasında da yıllardır süren bir koalisyon var.
Fransa’daki Sarı Yelek kalkışmasının altyapısını da Marine le Pen liderliğindeki aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi taraftarları ile aşırı solcuların oluşturduğu ortaya çıktı. Aşırı solcuların arasında bağımsız anarşistler, Fransız burjuvazisinin “yabancı” dediği Magrip kökenliler de var ama asıl damar son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 11 oy olan Jean Luc Melenchon’un kurduğu La France Insoumise yani “Boyun Eğmeyen Fransa” hareketinin mensupları arasından çıktı.
İki aşırı grup şimdi Mac(a)ron’a karşı omuz omuza mücadele veriyor.  Türkiye’deki solcular da ağızları sulanarak bu ucube ittifaktan “Biz nasıl nasipleniriz” hayali kuruyorlar.
Dünyadaki bu yeni eğilimden Türkiye azade değil. Geçen seçimden bu yana uygulanmakta zaten.
Düşünün, Marksist-Sosyalist kimliğini sürekli vurgulayan HDP (arkasında terörist PKK var) ve sosyal demokrat olmakla övünen CHP ile aşırı milliyetçi-ırkçı İYİ Parti arasında Millet İttifakı adı altındaki iş birliğinin zemini oluşturuluyor.
Amaçları AK Parti lideri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı yerel seçimlerde geriletmek, ondan sonra da seçim sonuçlarını çıkış noktası alarak bir kaos planını devreye sokmak.
 
İTALYA’DAKİ İTTİFAKIN SKANDALLA PATLADIĞI YER
 
Benzer bir ittifak aylar önce İtalya’da kuruldu, hatta koalisyon ortaklığına bile vardı. Bu yılın başında yapılan seçimlerde kendisini popülist olarak tanımlayan ama ortaya koyduğu programla sola çok daha yakın duran komedyen Beppe Grillo liderliğindeki 5 Yıldız Hareketi (M5S) yüzde 32, aşırı sağcı Kuzey Ligi Partisi ise yüzde 17 oy aldı.
Bunun üzerine Rusya’ya yakınlığıyla da bilinen aşırı sağcı Kuzey Ligi ile düzen karşıtı 5 Yıldız Hareketi geçen haziran ayında bir koalisyon hükûmeti kurdu.
Ama bu ittifak önceki gün bir skandalla patladı.
Olay İtalya Parlamentosu’nun tuvaletinde yaşandı. Adı geçen siyasal partilerin mensubu iki vekil meclis tuvaletinde basıldı. İtalyan gazetesi Il Giornale'nin haberine göre, vekillerin isimleri ve görüntüleri, özel hayatın gizliliği ilkesi nedeniyle okurlarla paylaşılamadı. Ancak gazetenin üst düzey bir ismi, iki vekilin de uzun boylu ve oldukça “çekici” olduklarını ifade ederek gereken tarifi verdi.
Sonuçta iki benzemez arasında BİR ELEKTRİKLENME VE ÇEKİM oldu ama sonucu başka bir mekânda elde edildi.
 
İP’İN DIŞARIDA İSE ÇEKEN ÇOK OLUR!
 
Çevreci önerileri, kamu harcamalarındaki savurganlığa karşı aşırı tepkileri, büyüme karşıtlığı gibi sol kavramlarla ortaya çıkan 5 Yıldız Hareketi, sonuçta aşırı sağcı, dibine kadar kapitalist, büyüme yanlısı ve “yemişim çevre politikalarını” görüşüne sahip olan Kuzey Ligi ile bir ÇIKAR İTTİFAKI kurunca, iş kanalizasyona giden ilk durakta patlayıverdi.
Benzer bir çıkar ittifakının da CHP-HDP(PKK)-İYİ Parti arasında kurulduğu dikkate alınırsa MHP lideri Devlet Bahçeli’nin çok haklı olarak tanımladığı gibi ‘Zillet İttifakı’nın da aynı durakta patlayacağına kesin gözüyle bakabilirsiniz.
İttifak ll Giornale yöneticisinin sözünü ettiği tarzda “iki çekici insan”  arasındaki bir ELEKTRİKLENMEYLE Mİ İNFİLAK EDER yoksa başka sebeplerle mi onu hep birlikte görürüz.
Malum, amaç için tüm araçları meşru ilan eder ve çıkarlarınız için kullanırsanız bu ahlaksızlığın diğer adı Makyavelizm olarak tanımlanır. Millet İttifakı adı altında görüşmeler yürütenler de bunu yapıyor.
Şimdiden uyaralım; mecazi de olsa bu işin sonu tuvalet!
Sonuçta MİLLET SİFONU ÇEKER VE BU İP’LERİ DIŞARIDA EKİBİ en uygun yere gönderiverir.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 2.460 Okunma Post-Truth olarak İmamoğlu ve CHP seçmeninin trajedisi 16 Mart 2024 | 1.803 Okunma Bu iki isim İzmir’de sürpriz yaparsa tüm yerel seçim paradigması değişir 14 Mart 2024 | 5.753 Okunma Sayın Erdoğan, yapılacak iş miydi bu Allah aşkına? 12 Mart 2024 | 8.129 Okunma FETÖ adına Yusuf Tekin’i tehdit eden o Bakan şimdi nerede? 09 Mart 2024 | 4.404 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar