Edepsize haddini bildirmek yoksula kaftan giydirmektir

Esasında iyi ki var Cihangir İslamlar ve Muhasebeci Kenanlar. Adamın adını unutacağım neredeyse; Öztürk Yılmaz denen fake karakter. Önceki akşam Habertürk televizyonunda bu çakma...

Esasında iyi ki var Cihangir İslamlar ve Muhasebeci Kenanlar. Adamın adını unutacağım neredeyse; Öztürk Yılmaz denen fake karakter.
Önceki akşam Habertürk televizyonunda bu çakma konsolos Türkçe ezan diye tutturdu. Tartışmanın ilerleyen dakikalarında sayko gibi kaşı gözü oynamaya ve edepsizce laflar etmeye başlayınca Doç. Dr. Selman Öğüt hak ettiği karşılıkları verdi.
“Zalime haddini bildirmek yoksula kaftan giydirmektir” diye bir söz vardı. Oradaki “Zalim”i başlıkta “Edepsiz” diye değiştirdim ama esasında ana fikri değişmiyor.
Bu millete 12 yıl boyunca “Tanrı uludur” gibi abuk bir çeviriyle Türkçe ezan adı altında zulmettiler. O yüzden ZALİM deseydim de söz sahibine giderdi.
Hâlen cari olan yasaya göre zaten isteyen ezanı Türkçe okur. Demokrat Parti’nin yasada yaptığı değişiklik, CHP tek parti diktatörlüğü döneminde Kur’ân dilindeki Arapça ezana getirilen yasağa ilişkindi ve bu yasak kaldırıldı. Daha net ifadeyle Türkçe ezan yasaklanmadı, sadece Arapça ezan üzerindeki yasak kaldırıldı.
Eğer Öztürk Yılmaz ve CHP’liler Ezan-ı Muhammedi Türkçe okunsun diyorsa ve sırf bu yüzden camilerde namaz kılmak için sabırsızlanıyorlarsa bir deneme yapılabilir. Misal İzmir’in, Nişantaşı’nın camilerinden birini böyle bir uygulamaya açabilirler.
Görmek isterdim ortaya çıkacak manzarayı, yalan yok.
Ama dertleri bu değil.
Bir de durup durup Atatürk’ü Koruma Kanunu’nun verdiği gücün şehvetiyle “Eee Türkçe ezanı Atatürk getirdi, ne olacak o zaman?” diye celallenmezler mi?
Ne olmuş Atatürk getirdiyse? Atatürk yanlış yapamaz mı? Allah’ın kelamı mı bu? Yapmış işte. Nitekim başka yanlışlar da yaptı ve geri döndü onlardan.
Kısaca Öğrenci Andı ile ilgili dut yemiş bülbüle dönen CHP, Türkçe ezan konusunda da çıt çıkarmıyor.
Belki de Kemal Kılıçdaroğlu için “Muğla’ya gittim mi gitmedim mi? Orada okul açmamış mıydım ben? Yoksa orası Tekirdağ mıydı?” diye sayıklamaktan bu konulara sıra gelmiyordur.
Ama ilk yapacakları iş sağlık komisyonunda kıçını yırtıp yerlere bardak fırlatmak yerine Türkçe ezan için yasa teklifi vermek olabilir mesela.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bayram bitti, artık Mehmet Şimşek rüzgârı esecek! Sürprizlere hazır olun… 16 Nisan 2024 | 6.541 Okunma İsrail’le ticaret ve “Jet gibi açıklama” 11 Nisan 2024 | 2.690 Okunma Hareketlenen İran ve İsrail aparatları, İran’ın korkusu ve iktidarın algı yönetimi! 09 Nisan 2024 | 3.207 Okunma Kim bu AK Parti’deki NEO-LİBERALLER? 06 Nisan 2024 | 4.497 Okunma Beştepe, bir sorunumuz var… 04 Nisan 2024 | 6.982 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar