Görevden alınan MHP’li ilçe başkanı o geceyi anlattı

Geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan olayıydı. Dağılan partisini toparlamak için çareyi bölemediği MHP’ye ve liderine saldırmakta bulan Meral Akşener, grup toplantısında ve twitter...

Geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan olayıydı.
Dağılan partisini toparlamak için çareyi bölemediği MHP’ye ve liderine saldırmakta bulan Meral Akşener, grup toplantısında ve twitter hesabında ağzına geleni söyleyip hakaret etmişti. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sinir uçlarını kurcalayıp istiap haddini doldurmaktı niyeti. Beklediği oldu. Bahçeli de “Bu hanımefendiye son uyarımdır. Böyle devam edersen sonuçlarına katlanırsın” deyince hanımefendi bir anda cinsiyet değiştirip erkek kimliğine transfer olup esti gürledi:
“Demirden korksak trene binmezdik. Adresim şu, hodri meydan bekliyorum” dedi.
Verdiği adres partisinin Çankaya’daki genel merkez adresiydi.
Sanıldı ki o gece Akşener, partisinin genel merkezinde olacak.
Herkes gibi Akşener’in liderleriyle ilgili ileri geri konuşmasına tepki gösteren MHP Üsküdar İlçe Başkanı Hakan Aslan ve ülkücü arkadaşları da öyle düşündüler. Öyle içerlemişlerdi ki o gece hasta ziyaretinden sonra oturdukları bir mekânda “Hadi Ankara’ya gidip İP Genel Merkezi önünde tepkimizi gösterelim” demişlerdi. Sonra Hakan Aslan “Arkadaşlar, bizim işimiz değil, Ankara teşkilatı karar verir buna” demiş onları durdurmuştu. Ama o da sonunda çevresindeki kanı kaynayan partililerin “O zaman Akşener’in Küplüce’deki evinin yakınına gidip protestomuzu yapalım” teklifine olumlu bakmıştı.
 
“BİZ AKŞENER’İ ANKARA’DA SANIYORDUK”
 
Evet, MHP Üsküdar ilçe teşkilatının görevden alınan Başkanı Hakan Aslan telefonla aradı ve uzun uzun konuştuk.
Olayın başlangıcı böyle. Sonrasını ise şöyle anlatıyor:
“Bana inanın, biz Akşener’in evinin önüne gittiğimizde onu Ankara’da sanıyorduk. Zaten evinin 50-60 metre uzağında durup ‘Ülkücü hareket susturulamaz, Meral şaşırma sabrımızı taşırma’ gibi sloganlar attık. Bir baktık Meral Akşener’in eşi Tuncer Bey pencereye çıkmış bize ‘Hadi oradan’ diye bağırdı. Ardından Meral Hanım çıktı, ‘Erkekseniz gelin ulan, yuh size, hadi lan gelsenize’ diyerek ortalığı yırttı. Biz de zaten fazla durmadık, geri döndük. Orada dikkatimizi çeken bir beyaz Egea marka araç vardı. Bizi izliyordu. Görüntüleri mevcut...”
Tabii “Erkek kadın” ve istediğinde de “Hanımefendi kadın” rollerine sık sık geçiş yapan Meral Akşener için olayın ertesi günkü gazetelerdeki yansıması da tahmin edildiği gibi oldu:
“Bir kadının evi basılır mı?”
Şimdi ilginç olan noktaya gelelim.
 
AKŞENER EMNİYET'TEN KORUMALARI ÇEKMESİNİ İSTEDİ Mİ?
 
Meral Akşener bu olaydan iki gün önce Emniyet’e başvurarak evinin önündeki korumaların çekilmesini istemiş. Bu bilgiyi veren Hakan Aslan “Gittiğimizde gerçekten de koruma yoktu” diyor. Akşener’in kameraları da çalışmıyormuş.
Hakan Aslan’ın sözlerinden bu işe kendi kendilerine karar verdikleri, içeriden bir kışkırtma ihtimalinin düşük olduğu anlaşılıyor. Doğru mu anladım diye kendisine de sordum. Hakan Aslan kabul ediyor ve  “Yanlış yaptık, duygularımız aklımızın önüne geçti” diyor. Ama şunu da ekliyor:
 
“AKŞENER BİZDEN BÖYLE BİR HAREKETİ BEKLEDİ VE BEKLEDİĞİNİ ALDI”
 
“Biz lider doktrinli bir partiyiz. Liderimize, değerlerimize, kültürümüze, partimize kimse hakaret edemez. Hızlı karar verdik, düşünmedik ve yanlış yaptık. Ancak şimdi anlıyoruz ki Akşener bizim bu özelliğimizi bizden daha iyi biliyor olmalı ki hakaret edip kışkırttıktan sonra tezgâhı hazırladı ve bizi bekledi...”
Ama yine de sordum. Yani aralarında “Meral Hanımın tanıdığı birilerinin” kendilerini kışkırtma ihtimali yok mu? Hakan Aslan “Bilmiyorum. O da olabilir ama önce söylediğim daha yüksek bir ihtimal” diye cevaplıyor.
 
MHP’YE EN BÜYÜK DERS
 
Hakan Aslan, partisine kesinlikle kırgın olmadığını, sonuna kadar da bu hareketin neferi olmayı sürdüreceklerini söylüyor.
Bu olay, karşılarına Meral Akşener gibi bir proje çıkaran “üst aklın” neler yapabileceğini görmüş olmaları bakımından MHP’ye büyük bir ders oldu. Bahçeli kelle alarak böyle habersiz ve kendi başına inisiyatif göstererek hareket edecek olanların provokasyona gelme ihtimallerine karşı tedbir almış oldu.
Aslında büyük bir faciadan dönüldü. Hakan Aslan ve arkadaşları yine de akıllı ve sağduyulu davranıp geri dönmeselerdi ve Meral Hanımın provokatif seslenişlerine cevap verip evin kapısına dayansalardı ne olurdu?
Düşüncesi bile kötü.
Geçmiş olsun.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 1.766 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.816 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.331 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.775 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar