4 Kadın Zamanı ve dış politikamızın zaman kavramı

Bu hafta Kanal D sabah kuşağında “4 Kadın Zamanı” adlı bir kadın programı başladı.Sunucuları tanınmış isimler; Derya Tuna, Seda Akgül, Hande Ataizi ve Eylül...

Bu hafta Kanal D sabah kuşağında “4 Kadın Zamanı” adlı bir kadın programı başladı.

Sunucuları tanınmış isimler; Derya Tuna, Seda Akgül, Hande Ataizi ve Eylül Öztürk.

Başlığa bakıp da “Dış politika ile alakası ne?” diye aklınızdan geçirdiğinizi tahmin ediyorum ama hikâyeyi dinleyin.

Programın ilk gününü oturup izledim. Çünkü Avrupa’da Gündem programında 8 yıldır dile getirdiğim bir konuyu ele alıyorlardı. Almanya’da binlerce mağduru olan bir acı bu. Alman Gençlik Dairesi Jugendamt’ın dört çocuğunu da sudan sebeplerle elinden aldığı Meryem Ekmen adlı bir annenin dramını ekrana taşıyacaklardı. Anne Meryem Ekmen ve kız kardeşi de konuktu. İlk eşinden olan iki çocuğunu elinden almışlardı ve altı yıldır göremiyordu onları. İkinci eşinden olan iki çocuğunu ise daha sütteyken kucağından koparmışlardı.

Jugendamt bir akbaba gibi çocuklarını elinden aldığı Meryem Ekmen’e “Sen bu çocuklara bakamıyorsun, şımartıyorsun, fazla yemek yediriyorsun” türünden gerekçeler ileri sürüyordu.

Çocukların hepsi de Alman ailelere verilmişti. Kiliseye götürülüyorlardı ve ana dilleri olan Türkçe ile Arapçayı konuşmaları yasaktı. Oysa Meryem Ekmen çalışıyordu, çocuklarına bakabilecek durumdaydı ve onlara şiddet uygulamıyordu. İşe gittiğinde evde dadı tutabiliyordu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 2.712 Okunma Post-Truth olarak İmamoğlu ve CHP seçmeninin trajedisi 16 Mart 2024 | 1.803 Okunma Bu iki isim İzmir’de sürpriz yaparsa tüm yerel seçim paradigması değişir 14 Mart 2024 | 5.759 Okunma Sayın Erdoğan, yapılacak iş miydi bu Allah aşkına? 12 Mart 2024 | 8.129 Okunma FETÖ adına Yusuf Tekin’i tehdit eden o Bakan şimdi nerede? 09 Mart 2024 | 4.409 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar