ÖSO, CHP’nin kimyasını neden bozdu?

YPG’liler Özgür Suriye Ordusu’ndan (ÖSO) çok korkuyorlar. Bu korkuyu televizyon haberlerine yansıyan görüntülerden fark etmek mümkün. YPG’liler saklandıkları deliklerde kıskıvrak...

YPG’liler Özgür Suriye Ordusu’ndan (ÖSO) çok korkuyorlar. Bu korkuyu televizyon haberlerine yansıyan görüntülerden fark etmek mümkün. YPG’liler saklandıkları deliklerde kıskıvrak yakalandıklarında Türkçe, Kürtçe ya da Arapça; hangi dili konuşuyorsa “Ne olur beni öldürmeyin, Türk askerlerine teslim edin” diye gözyaşları içinde yalvarıyorlar. Çünkü Türk askeri onları Türkiye’ye götürerek yargıya teslim ediyor. Hani o siyasal uzantıları HDP’nin beğenmediği ve aşağılayarak dünya medyasına şikâyet ettiği yargıya. Türk yargısının onlar hakkında kendilerinin bile sevinçten göbek atacağı bir karar vereceğini, cezaevinde karnı tok, sırtı pek ve güvenlik içinde yaşayacağını biliyor.
Şimdi “Tüm bunların CHP ile ilgisi ne? ÖSO nasıl oldu da CHP’nin kimyasını bozdu?” diye aklınızdan geçirdiğinizi hissediyorum. Anlatalım.
 
YPG’LİLERDE ÖSO PANİĞİ
ÖSO askerleri, YPG’lileri yakaladığında ortaya çıkan bu manzara, PKK’yı, dolayısıyla HDP’yi ve CHP’deki PKK yandaşı vekilleri çıldırtıyor. Dolayısıyla durum Kemal Kılıçdaroğlu’na yansıyor.
Türkiye kamuoyunda yer almıyor ama Kandil, YPG militanlarının ÖSO korkusu nedeniyle ne yapacağını bilemez bir hâlde. PYD-YPG tabanında öyle bir şaiya yayılmış ki bu giderek paranoyaya dönüşmüş durumda. Zira şu ana kadar öldürülen yüzlerce YPG’linin çoğunluğunun ÖSO askerleri tarafından bulundukları yerde infaz edildiğine dair bir kanaat var.
Bu doğru değil. Özgür Suriye Ordusu askerleri yakaladığı teröristleri hemen Türk askerlerine teslim ediyor ama yine de YPG’lilerin ödleri patlıyor.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.831 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.878 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.332 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.778 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar