Dersimli Kemal, Atatürkçü CHP’yi neden tasfiye ediyor?

Amerikan istihbarat servislerinin cesameti hakkında hepimiz az çok fikir sahibiyiz. Küresel güç olabilmek ve ülkelere hükmetmek kolay değil. On binlerce kişiyi istihdam ediyorlar. Onlardan birçoğu da hedef ülkelerin...

Amerikan istihbarat servislerinin cesameti hakkında hepimiz az çok fikir sahibiyiz. Küresel güç olabilmek ve ülkelere hükmetmek kolay değil. On binlerce kişiyi istihdam ediyorlar. Onlardan birçoğu da hedef ülkelerin vatandaşları. Kimi parça başı istihdam ediliyor kimi de kadrolu. Özellikle de medya, siyaset ve bürokraside. Bazılarını sezinleriz. Ülke çıkarları bu konudaki tek turnusol kâğıdımızdır. Anlarız kısaca.

Kimi de sızan Amerikan belgelerinden deşifre olur. CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun bu belgelerdeki TR 705 kodu medyada geniş çapta yer aldı misal.
SÖZCÜ gazetesinin AK Parti ve Erdoğan’ın yeminli düşmanı yazarı Yılmaz Özdil önceki gün onun hakkında aynen şu satırları yazdı:

“CIA'in örtülü kuruluşuna TR 705 kod numarasıyla bilgi sızdırdığı iddia edilen, Anayasa'daki vatandaşlık tanımının değiştirilmesini isteyen, PKK avukatı Sezgin Tanrıkulu mu? Ümit Kocasakal mı?”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 619 Okunma Post-Truth olarak İmamoğlu ve CHP seçmeninin trajedisi 16 Mart 2024 | 1.802 Okunma Bu iki isim İzmir’de sürpriz yaparsa tüm yerel seçim paradigması değişir 14 Mart 2024 | 5.722 Okunma Sayın Erdoğan, yapılacak iş miydi bu Allah aşkına? 12 Mart 2024 | 8.117 Okunma FETÖ adına Yusuf Tekin’i tehdit eden o Bakan şimdi nerede? 09 Mart 2024 | 4.390 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar