Yüksek faizin sebebi belediyelerin savurgan harcamaları

Dünkü Hürriyet’in sürmanşetiydi. İstanbul 4 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, Fatih Belediyesi’nin başvurusuyla aldığı bir kararla, Sepetçiler Kasrı’ndan Ahırkapı...

Dünkü Hürriyet’in sürmanşetiydi.

İstanbul 4 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, Fatih Belediyesi’nin başvurusuyla aldığı bir kararla, Sepetçiler Kasrı’ndan Ahırkapı Feneri’ne kadar uzanan surlarla demiryolu arasındaki 1. Dereceden SİT alanını 3. Dereceden SİT alanına dönüştürdü.

Bu bölgeye müze denetiminde “kontrollü” şekilde inşaat izni verilecek. Topkapı Sarayı içindeki Hasbahçe dâhil avlular için yapılaşma izni ise Kültür Bakanlığı’ndan alınacak. Yani artık her şey artık çok daha kolay.(*)
Bir başka olay daha. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde biliyorsunuz Kadir Topbaş’ın istifası sırasında gündeme gelen ve meclisteki AK Partili üyelerin verdiği oylarla geçen 5 adet imar kararı vardı. Bunlardan biri de Sarıyer Belediyesi sınırları içindeki Kilyos-Zekeriyaköy-Uskumruköy kavşağındaki “yol düzenlemesi” olarak geçmekte. Yoğun bir trafiği olmayan o kavşağın tek ihtiyacı trafik ışıkları. Her iki tarafında 100’e yakın ağacın olduğu, tahminen 20 dönümlük yeşil alandan söz ediyorum. Geçen hafta o kavşak inşaatı başladı ve ağaçları acımadan teker teker kestiler. Ne o? Kavşak çalışması, yol genişletmesi.

Bir de İstiklal Caddesi’nin son 20 yıldır kaç defa bozulup yapıldığını bir hayal edin. Sonuç kocaman bir sıfır. İstiklal Caddesi ve Taksim’i Allah kurtarsın demekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Caddedeki mağazaların kapanmasının sebeplerinden biri de bu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.853 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.902 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.332 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.778 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar