Yunanların bayramını kutluyorum

Geçen pazar günü eşimin Suudi Arabistan'da yaşayan Özbek kökenli akrabalarıyla birlikte İstinye Park'a gittik. Çok sevdiğim Alman tatlısı strudel'i mükemmel yaptığı için zaman zaman...

Geçen pazar günü eşimin Suudi Arabistan'da yaşayan Özbek kökenli akrabalarıyla birlikte İstinye Park'a gittik. Çok sevdiğim Alman tatlısı strudel'i mükemmel yaptığı için zaman zaman uğradığım ve afili biçimde İngilizce adı olan bir "restoran kafe"yi önerdim onlara. Ama oturduğumuzda fark ettik ki Arapça menüleri yok. Misafirlerimiz Fransızca ve İngilizceyi rahatlıkla konuştukları için İngilizce menü bile yeterliydi aslında. Ama o da yoktu. Üstelik epey Orta Doğu kökenli turist vardı o esnada lokantada.
Bende bu farkındalığın neden oluştuğunun sebebini söyleyeyim. O sabah "Türkler neden Yunanistan'a akın ediyorlar" ana fikri etrafında yazarlarını ve muhabirlerini Yunan adalarına gönderen bir gazetedeki izlenimleri okumuştum. Yunan adalarındaki lokantalar meğer Türkçe menüler bastırmış, gelenleri Türkçe "Hoş geldin, merhaba" diyerek karşılıyor, el üstünde tutuyorlarmış.
Kaz gelecek yerden kıytırık bir kâğıda basılmış menü esirgenir mi? Bir kez daha "Şu Yunanlar akıllı adamlar" diye düşündüm. Fakat Arap turist kaynayan İstinye Park'taki o lokantadaki tek tip menü bizim turizme nasıl baktığımızın da göstergesi oldu haliyle.
Yunan adalarına akın eden Türkler meselesini, daha evvel yazmıştım hatırlarsanız. Şimdi daha sık çıkmaya başladı bu konuda haberler.
Zaten yıl boyunca Yunan adalarına giden Türklerin sayısı 1 milyonu bulmuş durumda. Kurban Bayramı nedeniyle tatilin uzatılması nedeniyle bu sayı daha artmış görünüyor. Bazı gazetelerde yer alan haberlere göre Türkler Yunan adalarında ortalama 200-300 avro arasında para harcıyor. Aydınlık gazetesi yazarlarından Yener Güneş bu konuyu ele almış "Türkler Yunanistan'ı zengin ediyor" demiş. Birileri "Bu komünist kafa hâlâ farklı versiyonlarıyla devam etmekte" sözleriyle onu eleştirmiş. Ben de bu türden yorumları Posta gazetesi yazarı sevgili Yazgülü Aldoğan Retweet edince gördüm.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.590 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.867 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.332 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.777 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar