Hafızanın insana oynadığı oyun ve meslek kazası

Dünkü “Tayyip Erdoğan, İlhan Kesici ve bir fotoğrafın hikâyesi” başlıklı yazım yayınlandıktan ve twitter ile facebook sayfalarımda öğle vakitlerine dek durduktan sonra ilk uyarı olarak Haber 7...

Dünkü “Tayyip Erdoğan, İlhan Kesici ve bir fotoğrafın hikâyesi” başlıklı yazım yayınlandıktan ve twitter ile facebook sayfalarımda öğle vakitlerine dek durduktan sonra ilk uyarı olarak Haber 7 Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan'ın mailini aldım. Ardından sevgili dostum İbrahim Sadri'den bir mesaj geldi ve konuştuk. Sosyal medyaya baktım bir de Fehmi Koru meseleye el atmış.
Fotoğraf yazımda da belirttiğim gibi 21 yıl öncesine ait, 1996 yılında HBB haber dairesi başkanı olduğum sırada “En başarılı belediye başkanları” anketinden çıkan belediye başkanlarını ağırlamaya yönelik bir program öncesi çekilmişti. Pek çok konuk vardı ve dün gibi hatırlıyorum İlhan Kesici de gelmişti.
Kadro yok, yetersiz elemanla bir organizasyon yapılmış durumda ve her iş bana kalmış. Kafam sepet gibi o sırada. O korkunç meşguliyet içinde benim İlhan Kesici diye ağırladığım o fotoğraftaki kişi, yani İlhan Kesici'yle tıpatıp aynı olan kişi Tayyip Erdoğan'ın cezaevinde yanında kalan sadık dostu Hasan Yeşildağ'ın kardeşi Zeki Yeşildağ'mış. Zeki Yeşildağ bir dönem ANAP'ta siyaset yapan biri olduğu ve Kesici'yle olan bu inanılmaz benzerliği nedeniyle hafızam bana bu oyunu oynadı belki, bilemiyorum.
Fehmi Koru da fotoğrafı görünce “İlhan Kesici değil, Mücahit Arslan fotoğraftaki kişi” diye yazmış.
Soner Yalçın da Oda TV adlı sitesinde bu konunun üzerine atlayıp “Türkiye yazarından tarihî skandal, Mücahit Arslan'ı İlhan Kesici diye yazdı” başlığıyla haber yapmış.
Büyük konuşmayacaksın. Benim için tarihî skandal diyorsun ama yanlışın üzerine ikinci yanlışı da böyle yapıyorsun işte. Oda TV sitesi Zeki Yeşildağ olduğunu öğrenince derhal haberini değiştirdi. İnternet sitelerinde hatalar kolaylıkla değiştiriliyor tabii. Ama Cumhuriyet adlı paçavra bu kadar akıllılık edememiş “Yandaş rezaleti” diye verdiği olayda fotoğraftaki kişinin Mücahit Arslan olduğunu yazmış.
Evet, bakıldığında Mücahit Arslan ile de benziyor İlhan Kesici birbirine. Hakikaten İlhan Kesici, Zeki Yeşildağ ve Mücahit Arslan'ın fotoğraflarını yan yana koyduğunuzda çok yakından tanımıyorsanız ayırt etmek neredeyse imkânsız.
Ama İbrahim Sadri ve İbrahim Erdoğan Mücahit Arslan'ın o dönemde Tayyip Erdoğan ile birlikte çalışmadığını ve dolayısıyla onun olamayacağını söylediler.
Ama yazımda “Samimi söylüyorum orada neden bulunduğunu hiç hatırlayamadığım İlhan

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.783 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.870 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.332 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.777 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar