15 Temmuz FETÖ’nün B plânıydı

Önceki gün bir vesileyle konuştuğum Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek’e de ilettim. Biliyorum çünkü, Aytun Çıray televizyonları dolaşarak “Fuat Uğur yazmış...

Önceki gün bir vesileyle konuştuğum Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek’e de ilettim. Biliyorum çünkü, Aytun Çıray televizyonları dolaşarak “Fuat Uğur yazmış işte, o biliyorduysa, hükümet de biliyordu. Çağıralım dinleyelim kendisini” diye bir algı üretme peşinde.
Sayın Petek’e “Kaynağım belli, ismini de açık açık yazdım üstelik; Ümit Akdemir. Dahası bana söylediklerinden yazdıklarım, anlattıklarının sadece küçük bir kısmı. Onu çağırın, çünkü sizden davet bekliyor” dedim.
Nitekim üç dört gün önce Rusya’nın Sesi Radyosu’nda(RS FM) gazeteci Yavuz Oğhan’ın sorularını yanıtlarken, doğrusu bana aktardıysa da üzerinde durmadığım ya da hatırlamadığım pek çok önemli konuyu anlattı.
Ümit Akdemir’in söylediklerinden şöyle bir özet yapabilirim:
1-2010 yılında Gülen Eğitim ve Araştırma Vakfı’ndaki görevim sırasında darbe hazırlıklarının yapıldığını anladım. Bir alt yapı hazırlığı vardı ve ben bunun fotoğrafını gördüm.
2-Vakfın çalışmaları çerçevesinde seminerler veriyordum ve bu seminerlerde 80 bin kişiye yaklaşık sunum yaptım. Hepsinde de “Siyasete girmeye çalışıyoruz ancak bu şekilde girmek kirli bir başlangıç olur” dedim. Bunları dediğim için MİT elemanı olarak suçlandım ve 2011’de Zaman gazetesi Doğu Anadolu Halkla İlişkiler görevine sürüldüm. MİT krizi sırasında da tamamen görevime son verdiler.
3-Darbe yapılacağından şüphelendiğimde devletle irtibat kurmak istedim. Bunun için Erzurum Ak Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt’a gittim uyarıda bulunmak için. Ancak il başkanı hiçbir şey yapmadı. 15 Temmuz sonrası o da zaten FETÖ’cü çıktı.
3- Ankara Terör Dairesi(TEM) beni çağırdı ve dinledi. Darbe bu yılın Mayıs ayında planlanıyordu, bunu haber verdim. Bunu eskiden Mahrem Hizmetler denilen Hususilerin Ankara’da toplanmaya başlamalarından anladım. Buna bir de Kemal Kılıçdaroğlu’nun halkı sokağa çağırması, MHP’yi ele geçirme çabaları eklendi. Ancak Kılıçdaroğlu’nun çağrısına CHP tabanı uymadı. MHP’de ise Bahçeli direndi ve MHP’yi bir çırpıda ele geçiremeyeceklerini anladılar. Bu arada ben bilgi vermeye gittiğimde öğrendim ki TEM Genelkurmay’a 2000’den fazla FETÖ’cünün ismini tespit edip vermiş. Bazı ufak tefek tutuklamalar da yapılınca MAYIS ayındaki darbe planı ertelendi ama ne zaman yapılacaktı doğrusu onu ilk başta çözemedim. Çünkü 15 Temmuz FETÖ’cülerin B planıydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK’nın Avrupa’daki Türklere saldırıları ülkemiz için bir işaret 28 Mart 2024 | 2.813 Okunma Yalnızca vaatlerini değil FETÖ TV’lerindeki konuşmalarını ve ilişkilerini de hatırlamıyor 26 Mart 2024 | 3.870 Okunma Hükümet kamu yöneticilerini FETÖ’cülere karşı savunmasız bırakmamalı 23 Mart 2024 | 2.465 Okunma FETÖ’cü ve PKK’lı gençler! Özgür amcanız darbe için hazır, sizi bekliyor… 21 Mart 2024 | 3.332 Okunma İmamoğlu’nun asıl sancısı; Kandil’in kesin kararını henüz vermemiş olması mı? 19 Mart 2024 | 3.778 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar