Şehir Üniversitesi ve siyasetin kodları!

Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun kurucuları arasında bulunduğu İstanbul Şehir Üniversitesi ile Halkbank arasında yaşanan sorunlar ayyuka çıkınca, kimileri haksız olduğu halde kendilerini kurtarmak, kimileri de yapılan yolsuzluğa varan usulsüzlüğün üstünü örtmek ve hepsinden önemlisi, ortak düşman belledikleri Başkan Erdoğan’ı yıpratmak için ortalığı velveleye verdiler.

Halkbank, vermiş olduğu krediyi tahsil edemeyince üniversitenin mal varlıklarına tedbir koydu. Kızılca kıyamet de bundan sonra koptu.

Zira altında Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin’in imzaları bulunan ‘Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı’ ile İstanbul Kartal ilçesindeki mahut taşınmaz, İstanbul Şehir Üniversitesi’ne bedelsiz olarak devrediliyor.

Üniversite yönetimi, bedelsiz aldığı bu araziyi ipotek ettirerek Halkbank’tan 370 milyon TL kredi alıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu’ndan korkulur 18 Mart 2024 | 1.101 Okunma Kendilerine hayrı olmayanlar 16 Mart 2024 | 143 Okunma Doğru bildiğimiz yanlışlar 13 Mart 2024 | 167 Okunma Ramazan 11 Mart 2024 | 85 Okunma Muhalefet nereye 09 Mart 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar