Erdoğan ve AK Parti gerçeği

Hürriyet Gazetesi yazarı Fuat Bol bugünkü yazısında Geçtiğimiz haftalarda 22. yıldönümünü kutlayan Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bunca yıl iktidarda kalma sebeplerini artı ve eksileriyle beraber kaleme aldı.

AK Parti, kuruluşunun 22. yıldönümünü kutladı.

Kuruluşunun hemen ertesi yılında yapılan seçimlerle, tek başına iktidara geldi ve o gün bugündür iktidarını sürdürmektedir.

Yeni kurulan (henüz bir yaşında) bir partinin, asırlık partileri geri bırakıp iktidara gelmesi ve daha önemlisi, tek başına olan bu iktidarını da neredeyse bir çeyrek asır boyunca sürdürmesi, dünyadaki demokrasilerde örneği olmayan bir durumdur.

Bizim demokrasimizde ise, bu durumun açıklaması şöyledir: Millet, on yıllar boyu insan yerine konulmamaktan bıktı. Seçip iş başına getirdiklerine reva görülen muamelelerden tiksindi. Her on yılda bir yapılan darbelerden iğrendi. Oylarıyla iktidar yaptıklarının muktedir olamamalarından bıktı usandı. Oylarıyla iktidar yaptıkları onca parti, halkın özlem beklentilerini sigara paketleri üzerine yazdılar; sigaralar bitince de paketi kaldırıp attılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim analizi -6- 27 Nisan 2024 | 67 Okunma Seçim analizi -5- 24 Nisan 2024 | 170 Okunma Seçim analizi -4- 22 Nisan 2024 | 224 Okunma Davanın düşük çocukları 17 Nisan 2024 | 187 Okunma Örnek siyasetçi Bahçeli 15 Nisan 2024 | 462 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar