Dünyaya haykırış -2-

Sayın Erdoğan BM Genel Kurulu’nda mazlumların sesi olarak, yalın gerçekleri zalimlerin yüzlerine haykırdı. Dünyanın, 2. Dünya Savaşı sonrasındaki şartlarda olmadığını, hak ve adalet...

Sayın Erdoğan BM Genel Kurulu’nda mazlumların sesi olarak, yalın gerçekleri zalimlerin yüzlerine haykırdı. 
Dünyanın, 
2. Dünya Savaşı sonrasındaki şartlarda olmadığını, hak ve adalet ölçülerine göre yeniden kurulması gerektiğini vurguladı.
Dünya beşten büyüktür vurgusunu tekrarlayarak; mahut beşin dışında kalan 
ve gadre uğrayan ülkeleri uyanmaya, silkinmeye ve ayağa kalkmaya çağırdı.
İngiliz önderliğinde kurulan ve önceki adıyla Cemiyet- Akvam olan sözde uluslararası kuruluş, daha sonrasında, 
BM adını aldı ve ABD’nin güdümüne girdi. 
Sayın Erdoğan, dünyadaki olaylar karşısında gerekeni yapmayan ve seyirci konumunda kalan BM Güvenlik Konseyi üyesi ülkeleri de (beş ülke) zalim ilan etti. 
Öyle ya; dün Bosna’da, bugün Filistin’de, Somali’de, Myanmar’da yapılan katliamlara seyirci kalan BM zalim değil de nedir?
Yalnızca 62 insanın mal varlıklarının, dünya nüfusunun yarısının sahip olduklarından daha fazla olduğuna işaret eden Sayın Erdoğan, dünyanın bir kesiminde milyonlarca insan açlıkla kıvranırken, 
diğer birçok kesimlerde insanların obez olduklarını vurguladı.
Kurt taksiminin yürürlükte olduğu dünyamızda adaletten, barıştan, huzurdan 
ve hepsinden önemlisi insanlıktan bahsetmenin imkanı var mı?
Sayın Erdoğan, dünyanın büyük bir kısmını sarmalına alan FETÖ tehlikesine işaretle; bizim ağzımızın yandığını, bizden ibret alarak önlem alınması gerektiği söyledi. 
Bunu söylerken de; FETÖ mensuplarını ülkelerinde barındıran başta ABD olmak üzere diğerlerini terörü desteklemekle itham etti. FETÖ elebaşının ABD’yi mesken tuttuğunu ve buradan dünyanın 160 ülkesine terör ihraç ettiğinin altını çizdi.
Tüm ülke liderlerini FETÖ ile 
mücadeleye çağırdı.
ABD, dünya üzerindeki terörist ülkeleri işaret edip hedefe koyarken; kendini ve İsrail’i görmezden gelerek, cambaza baktırıyor.
Sözde dost ve müttefikimiz gözüken ABD’nin, güney sınırımızın bitişiğindeki terör örgütlerini ağır silah ve mühimmatlarla donatmasını eleştirerek; Fırat’ın batısında yapılanın, doğusunda da yapılacağını ve Irak sınırına kadar olan yerleri ‘terör koridoru’ olmaktan çıkaracağını ifade etti.
Zalimlerle mazlumların karşı karşıya geldiği dünyamız artık yol ayrımındadır; zira böyle gelmiş ama böyle gitmez, gidemez!
Düne kadar zarlar cıvalıydı ve zalimlerin her attıkları düşeş geliyordu!
Artık vakit, zalimlerin akıttıkları kan ve gözyaşlarında boğulma vaktidir.
Rusya, asırların hayalini nihayet gerçekleştirerek, o da Akdeniz’e (sıcak sulara) indi. Başta ABD olmak üzere, tüm batılı emperyalistler doğu Akdeniz’de konuşlu.
Belli ki, herkes kıyamet savaşına hazırlanıyor!
Bu dünyada herkes ektiğini biçer.. Bu dünyanın bir adı da, etme-bulma dünyasıdır!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Davanın düşük çocukları 17 Nisan 2024 | 185 Okunma Örnek siyasetçi Bahçeli 15 Nisan 2024 | 452 Okunma Seçim analizi -3- 13 Nisan 2024 | 251 Okunma Bayram ama nasıl 10 Nisan 2024 | 50 Okunma Seçim analizi -2- 08 Nisan 2024 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar