Dünya dilsiz şeytan kesildi -2-

Hürriyet yazarı Fuat Bol bu hafta 'Dünya dilsiz şeytan kesildi -2-' başlıklı yazısını kaleme aldı.

İnsanlığa, insanlık değerlerine savaş açan İsrail’in Savunma Bakanı’nın şu aşağılık ve yüz karası lafına bakar mısınız? “Biz hayvanlarla savaşıyoruz.” Aynı lafı yüz yıl önce İngiliz Başbakanı Winston Churchill, Türkler için söylemişti.

Küfürün, hak ve hakikati örtmenin tek bir millet olduğuna bir kez daha şahit oluyoruz.

Ve mahut insan müsveddelerinin şahsında şeytanın mücessem (cisimleşmiş) halini görüyoruz.

Aynı topraklarda Türkler 400 yıl boyunca hüküm sürdü. Türklerin insani hassasiyetine bakınız; üç semavi din için de mukaddes addedilen bu beldede inşa edilen İslam mabedinin kitabesinde, ‘ La ilahe illallah İbrahim halilullah-Allah’tan başka ilah yoktur, İbrahim (Aleyhisselam) Allah’ın dostudur’ ibaresini yazmıştı.

Bu denli hoşgörülü yaklaşımdır ki, Osmanlı yönetimindeki 400 yıl boyunca hiç kimsenin burnu bile kanamadı. Şimdiki İsrail Başbakanı ise, şahsi sosyal medya uygulamasından, bombaladıkları sivil hedeflerde yerle bir edilen binaların görüntülerini yayınlama alçaklığıyla övünüyor.

Bilen-bilmeyen hemen herkes HAMAS’ı suçluyor; çıkış noktaları da İsrail’e saldırmasını gösteriyorlar. Tabii burada çok önemli bir husus gözden kaçırılıyor.

İsrail’in, Gazze’ye uyguladığı gayr-i insanı abluka ile oradaki insanlar zaten ölüme terk edilmişti; tıpkı kurbağayı ılık suyun içine atıp, suyun ısısını gittikçe arttırmak gibi. Topyekûn Filistin halkının ölümü belli bir vadeye yayılmıştı.

Sonuçta kediyi bile çok sıkıştırdığınızda aslan kesildiğini görürsünüz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim analizi -6- 27 Nisan 2024 | 68 Okunma Seçim analizi -5- 24 Nisan 2024 | 170 Okunma Seçim analizi -4- 22 Nisan 2024 | 224 Okunma Davanın düşük çocukları 17 Nisan 2024 | 187 Okunma Örnek siyasetçi Bahçeli 15 Nisan 2024 | 462 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar