Akdeniz’deki uçak gemileri

Hürriyet yazarı Fuat Bol bu hafta 'Akdeniz’deki uçak gemileri' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Dünyayı, ABD ve dolayısıyla ABD’nin başkanı Biden mı yönetiyor zannediyorsunuz?

Malum Biden kendini yönetmekten aciz; böyle birinin eline koca dünya bırakılır mı?

Ve yine malum; ABD finans, silah ve petrol şirketleri cumhuriyetidir. Ana ekseni bu şirketlerden oluşan ve bunların uzantılarıyla yüzlerce-binlerce şirketin cirit attığı federal bir cumhuriyettir ABD.

ABD derin devletini, bu şirketlerin sahipleri (yüzde 99’u Yahudi ya da Evangelist) yönetir. Görüntüde olan ABD yöneticileri, mahut şirket sahiplerinin piyonlarıdır. Piyonlar, sahiplerinin arzuları istikametinde dünyayı taksim ederler ve istedikleri şekilde yönetirler.

Bunların silah stokları fazlalaşınca, ‘Savaş çıkartın!’ derler, piyonlar da derhal bu emre amade olurlar.

ABD derin devleti, kendilerini dinlemeyip tek başına hareket etmek isteyen Trump’ı bu yüzden yedi. Hatırlayın; Trump, ‘ABD askerinin Suriye’de ne işi var?’ deyip geri çekmek istemişti.

ABD, Suriye’den çekilirse, onca devlete ve örgüte silah satışı nasıl gerçekleşecekti?

İsrail-HAMAS savaşa tutuşturuldu, bölgeye silah yağıyor; dosta da düşmana da silahları ABD firmaları veriyor. İsterse almasınlar; hem ülkelerin ve hem de örgütlerin elleri mahkûm.

Ukrayna yetmedi yeni cepheler açılması arzu edildi, açıldı.

Dünya üzerindeki tüm savaşlar dün olduğu gibi, bugün de ABD derin devletinin (mahut şirketlerin) kontrolündedir ve kontrollüdür, onların gözetimi ve denetimi altındadır.

Dünya üzerinde akıtılan tüm kanların gerçek sorumluları bunlardır. Bunların, savaşmakta olanlar gibi yalnızca elleri kanlı değildir, ruhları ve bedenlerinin tüm zerreleri kanla yoğrulmaktadır.

Kan, onlar için hava- su kadar elzemdir; onsuz bir saniye olsun yaşayamazlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim analizi -6- 27 Nisan 2024 | 61 Okunma Seçim analizi -5- 24 Nisan 2024 | 170 Okunma Seçim analizi -4- 22 Nisan 2024 | 223 Okunma Davanın düşük çocukları 17 Nisan 2024 | 187 Okunma Örnek siyasetçi Bahçeli 15 Nisan 2024 | 462 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar