ABD: ‘Suyumu bulandırıyorsun!’

Hemen her devlette olduğu gibi; ABD Başkanları da ABD derin devletinin emrindedir.  İyi de; ABD derin devleti adına, şimdiye kadar her kafadan ayrı sesler çıktığı pek görülmedi!. Bu yüzden olsa gerektir ki...

Hemen her devlette olduğu gibi; ABD Başkanları da ABD derin devletinin emrindedir. 

İyi de; ABD derin devleti adına, şimdiye kadar her kafadan ayrı sesler çıktığı pek görülmedi!. Bu yüzden olsa gerektir ki, ‘şaka gibi’ ABD’nin başına çöreklenen Trump, kısa zamanda sustalı maymuna döndü.

İsrail devleti kurulduğundan beri, tüm ABD başkanları, İsrail’e hamilik yaparlar. Trump ise, hepsinden çok daha ileri giderek; koskoca ABD’yi İsrail’in yörüngesine soktu.

Bu an itibariyle İsrail’de ve ABD’de, birbirine paralel dinci anlayışlar iktidardadır. Birisi, Yahudi ırkçılığı temeline dayanan Siyonizm, diğeri ise, Yahudilikle Hristiyanlığın karışımı olan Evangelizm’dir.

Kendisi de evangelist olan Trump’ın etrafı, evangelistlerle kuşatılmıştır.

Bu yüzden; şimdiye dek hiçbir başkanın almadığı, alamadığı Kudüs kararını Trump aldı. ‘Kıyamet Savaşı’na hazırlanan bu inanç mensupları; ABD başkanlığına getirdikleri Trump vasıtasıyla dünyanın sinir uçlarıyla oynamaktadır. 

Trump’ın pervasızca alıp uygulamaya koyduğu kararlar, ABD’yi dünya üzerinde süratle yalnızlığa itiyor. ABD,  BM Güvenlik Konseyi üyesi diğer ülkelerle birlikte İran’a yapılan anlaşmayı tek taraflı olarak feshetti. Bununla yetinse iyi; üstüne üstlük İran’a karşı ambargo uyguluyor.

Ayrıca; İran’la iş yapanlar, ABD ile iş yapamaz tehdidini savuruyor.

Bir papazı bahane ederek; NATO müttefiki (!) olan Türkiye’ye karşı; tehdit, yaptırım ve dolar savaşına girişiyor.

AB ülkeleri, Rusya, Çin ve diğer birçok ülke, ABD’nin bu denli Deli Dumrul kararını tanımadığını açıkladı. Türkiye ise; ‘ bizi İran ısıtıyor’ diyerek daha başından tavrını koymuştu. Zaten ekonomik krizle boğuşmakta olan İran’da halk sokaklarda. Belli ki, ABD bu yaptırımlarla İran’daki rejimi zorluyor.

ABD daha agresifleşirse, korkarız yanında İsrail’den başkasını bulamayacak.

ABD, hukuki hiçbir gerekçe göstermeden sergilediği bu tavırlarıyla ‘suyumu bulandırıyorsun!’ diyor. 

Ta Suriye iç savaşının başından beri sergilediği ikircikli tavırlarla, Türkiye’ye karşı da aynı oyunu oynamadı mı ABD? 

Papazların kralını ülkesinde barındırıp, dünyanın başına bela eden ABD, FETÖ ve PKK bağlantısı olduğu iddiasıyla yargılanan bir papazı, Türkiye’ye karşı şantaj malzemesi olarak kullanıyor.

Papaz bahane, sömürü şahane kabilinden; papazla birlikte FETÖ’cüleri de gönderin diyor. ABD’nin, dilinin altındaki asıl derdi; Türkiye’nin Rusya’dan alacağı S-400 füze sistemi ve Türkiye’nin nükleer atılımlarıdır. 

Çin’le, Rusya’yla, İran’la milli paralarla yapılan ticaret anlaşmalarıdır. Hepsinden önemlisi; İsrail’in hedefleri için en büyük engelin Türkiye olduğunu görüyor! Bu yüzden dolara, ‘kuğunun son ötüşü’nü yaptırıyor!

Deliyi dönen Trump tüm dünyayı, bir alamete bindirip, hızla kıyamete doğru sürüklüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul kaybetmemeli 27 Mart 2024 | 371 Okunma CHP ve İmamoğlu nereye 25 Mart 2024 | 439 Okunma Hatırlanamayan İstanbul 23 Mart 2024 | 83 Okunma Milli savunma ve bağımsızlık -1- 20 Mart 2024 | 252 Okunma İmamoğlu’ndan korkulur 18 Mart 2024 | 1.168 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar