ABD çok pis oynuyor!

Hürriyet Gazetesi Yazarı Fuat Bol’un bugünkü (07.02.2022)’’ ABD çok pis oynuyor! ‘’ başlıklı yazısı.

2. Büyük Savaş’tan sonra dünyanın ipleri ABD’nin elinde kaldı. Sovyet Rusya ve İngiltere ile birlikte parselledikleri dünyanın aslan payını kendine ayıran ABD; suyun yukarısında durarak, ‘Suyumu bulandırıyorsun’ ithamıyla, irili ufaklı devletlerin büyük miktarını kendi güdümüne aldı.

Türkiye, 2. Büyük Savaş’a girmedi lakin 1. Büyük Savaş’taki yenilgisi onu, önce İngiltere’nin ve ardından ABD’nin kapsama alanına soktu. Onlar da ellerine geçirdikleri bu tarihi fırsatlarla, Osmanlı’yı ve ardından Türkiye’yi maddede ve manada pırasa gibi doğradılar.

Ruslar, Türkiye’den Kars’ı, Ardahan’ı, Artvin’i isteyip Boğazlar’dan hak iddia edince, ABD ve NATO, Türkiye’nin kurtuluş simidi olarak görüldü. NATO’ya girdiği ilk günden itibaren, Kuzey Atlantik Paktı’nın külfetini yüklendi ve bu ilk iş olarak; Anadolu çocuklarını gemilere bindirip savaşmak için dünyanın öbür ucuna (Kore) gönderdi.

Denize düşüp yılana sarıldığını, yılanın bıkmadan, usanmadan sürekli sokmasından anlayacak lakin ona karşı koymayı aklının ucundan bile geçiremeyecektir. Zira yapılan ikili anlaşmalarla eli kolu bağlı, savaş yorgunu ve çaresiz bir haldedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Davanın düşük çocukları 17 Nisan 2024 | 185 Okunma Örnek siyasetçi Bahçeli 15 Nisan 2024 | 452 Okunma Seçim analizi -3- 13 Nisan 2024 | 250 Okunma Bayram ama nasıl 10 Nisan 2024 | 50 Okunma Seçim analizi -2- 08 Nisan 2024 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar