Batı’nın yüzü mü, yüzsüzlüğü mü? -2-

Kırmızı ve siyah, edebi metinlerde sevginin nişanesi olarak hayallerimizi süslerdi. Oysa Afrika’da gördük ki bu renkler siyahi bir çehrenin göz pınarlarından çıkıp, yüzde derin izler bırakarak...

Kırmızı ve siyah, edebi metinlerde sevginin nişanesi olarak hayallerimizi süslerdi. Oysa Afrika’da gördük ki bu renkler siyahi bir çehrenin göz pınarlarından çıkıp, yüzde derin izler bırakarak süzülen kandan gözyaşını simgeliyor.

Tarihin garip tecellisine bakın ki kara Afrika’nın bahtı da kara oldu.

Geçen asrın başlarında talih bizim de yüzümüze gülmedi; yüz yıldır kendi dertlerimizle boğuşuyoruz. Değil Afrika’ya bakmak, burnumuzun dibindeki komşularımızla bile tüm münasebetlerimiz kestirildi.

Er ya da geç; günü geldi ve devran değişti. ‘Afrika olmazsa olmazımızdır!’ deyip, siyahi kıtanın yollarını arşınlayan ve hepsinden önemlisi, Batı’nın vampir gibi saldırdıklarına muhabbetle yaklaşan bir lider geldi. Zira bu lider, yeni dünya düzeninde Afrika ile birlikte yürümekte kararlı!

Bundan dolayı da tüm mazlumların umudu oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim analizi -5- 24 Nisan 2024 | 125 Okunma Seçim analizi -4- 22 Nisan 2024 | 215 Okunma Davanın düşük çocukları 17 Nisan 2024 | 186 Okunma Örnek siyasetçi Bahçeli 15 Nisan 2024 | 457 Okunma Seçim analizi -3- 13 Nisan 2024 | 255 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar