Suud’a biçilen korkunç rol!

ABD, yalnızca bölgemizi değil, tüm dünyayı kasıp kavuracak ateşle oynuyor. Trump’ın Suudi Arabistan ziyaretinde, yanına Mısır ve Suudi devlet başkanlarını da alıp tuttukları ‘küre’nin...

ABD, yalnızca bölgemizi değil, tüm dünyayı kasıp kavuracak ateşle oynuyor. Trump’ın Suudi Arabistan ziyaretinde, yanına Mısır ve Suudi devlet başkanlarını da alıp tuttukları ‘küre’nin Pandora’nın kutusu olduğu çok geçmeden anlaşıldı!
Suudi tahtındaki yaşlı kral, yerine, genç ve ‘ılımlı İslam’ (ne demekse?) vaat eden yeni kralı getirdi.
Yeni kral Selman bin Abdülaziz geldi ama pir geldi; hanedan mensupları dâhil, bir sürü bakan ve üst düzey bürokratı yolsuzluk suçlamasıyla görevden alıp hapse attı.
Demeye kalmadan; ülke, Yemen tarafından atılan balistik bir füzeyle vuruldu. İran menşeli olduğu iddia edilen bu füzelere misliyle karşılık verildi.
Füze havada imha edilmiş ama yerdeki yankıları devam etmişti: Kraliyet muhafızları, Deniz Kuvvetleri Komutanı, Ekonomi ve Planlama bakanları bir çırpıda değiştirildi.
Belli ki yeni kralın etrafı temizlenerek eli güçlendiriliyor!
Ortadoğu’da gelişmekte olan hiçbir olay diğerinden bağımsız değildir ve hepsinin arkasında İsrail bağlantılı ABD ile İngiltere vardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim analizi -5- 24 Nisan 2024 | 132 Okunma Seçim analizi -4- 22 Nisan 2024 | 216 Okunma Davanın düşük çocukları 17 Nisan 2024 | 187 Okunma Örnek siyasetçi Bahçeli 15 Nisan 2024 | 458 Okunma Seçim analizi -3- 13 Nisan 2024 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar