Yerel Seçim Sonrası

Yerel seçim sonuçları iktidar partilerinden çok muhalefet partilerini etkileyecek.AK Parti’nin amacı, genel seçimlerden sonra yerel seçimleri de kazanarak tek elden yönetimi güçlendirmek. AK Parti için özellikle...

Yerel seçim sonuçları iktidar partilerinden çok muhalefet partilerini etkileyecek.

AK Parti’nin amacı, genel seçimlerden sonra yerel seçimleri de kazanarak tek elden yönetimi güçlendirmek. AK Parti için özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirleri kazanmak. Bunu başarırsa 2019 öncesinde olduğu gibi büyük şehirlerin olanaklarını partizanca kullanacaktır. Kendi kurduğu ve kurdurduğu vakıf ve derneklere kaynak aktaracaktır.

Yerel seçim sonuçları CHP ve diğer muhalefet partileri için çok daha önemli.

CHP açısından yerel seçimlerin sonuçları partinin yeni yönetimi için sınav niteliğinde.

Yerel seçimlerde gösterilecek başarı Genel Başkan Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun parti yönetiminde kalıcı olmalarını sağlayacaktır. Ayrıca İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kesinleştirecektir.

CHP’nin yerel seçimlerde başarısızlığa uğraması ve özellikle İstanbul’u kaybetmesi halinde ise CHP yeni lider ve yönetim arayışına girecektir. Yerel seçimleri kaybetmek CHP’nin muhalefet etkinliğini de düşürecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uygulanmayan Anayasa 01 Mayıs 2024 | 155 Okunma İYİ Parti'de Değişim Olur mu? 29 Nisan 2024 | 860 Okunma Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 1.111 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 124 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar