Yatağa Aç Girenler

İktidar, ekonomik krizin faturasını vatandaşa kesmek üzere acı reçete hazırlığına girişirken yoksulluk her geçen gün daha da derinleşiyor.CHP’nin “iktidarımızda kimse yatağa aç...

İktidar, ekonomik krizin faturasını vatandaşa kesmek üzere acı reçete hazırlığına girişirken yoksulluk her geçen gün daha da derinleşiyor.

CHP’nin “iktidarımızda kimse yatağa aç girmeyecek” vaadini abartılı bulan iktidar ve yakın çevresi “Türkiye’de açlık yok, aç insan yok” diye karşılık veriyordu.

TBMM’de bu konuda yaşanan bir tartışma tutanaklara da geçmişti.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, 14 Aralık 2020 tarihinde, Meclis’te yaptığı konuşmada, "Millet aç, millet perişan. Evet herkesin midesine bir şey giriyor, kuru ekmek giriyor” demişti.

Altay’ın bu sözlerine AK Parti Milletvekili Şahin Tin "O zaman aç değiller demektir" karşılığını vermişti.

İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) yaptığı araştırma yoksulluktan yatağa aç giren vatandaşlar olduğunu ve sayılarının da az olmadığını bir kez daha ortaya koydu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’li belediyelere kıskaç 26 Temmuz 2024 | 92 Okunma Ötanazi değil hayvan katliamı 24 Temmuz 2024 | 1.368 Okunma Küfe asıl emeklinin-emekçinin sırtında! 22 Temmuz 2024 | 148 Okunma 15 Temmuz'dan Ders Alındı mı? 19 Temmuz 2024 | 177 Okunma Emekli Nasıl Geçinecek? 17 Temmuz 2024 | 1.450 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar