‘Yaparsa Türkler yapar’

ST. PETERSBURG CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin bastırıldığı tarihi günlerden bir başka krizi çözmek üzere Rusya’nın Petersburg kentine geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir...

ST. PETERSBURG

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin bastırıldığı tarihi günlerden bir başka krizi çözmek üzere Rusya’nın Petersburg kentine geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le buluşan Erdoğan, gelmeden önce krizin aşılmasını sağlayacak zemini yaratmıştı.

Erdoğan-Putin zirvesinin taşıdığı birçok mesaj var. Bunlardan birincisi, 15 Temmuz kanlı darbe girişimi gecesinde Erdoğan’ı arayarak destek veren tek lider Putin’e teşekkür ziyareti niteliğini taşımasıydı.

İkincisi, kanlı darbe girişimine karşı olaya ‘seyirci kalmayı’ tercih eden ABD ve AB’ye mesaj verilmesiydi.

Üçüncü şey ise Suriye konusunda ABD ile yol alamayan Türkiye’nin konuyu Rusya ile masaya yatırarak çözüm arayışı konusunda Putin’le sıcak temas kurmasıydı.

Bu zirvenin önemli konularından biri de Rus uçağının düşürülmesinden sonra asgari düzeye inmiş olan ekonomik ilişkilerin düzeltilmesi oldu.

Başta turizm olmak üzere iki ülke arasındaki ticaretin normale dönmesi için Türk tarafının sunduğu pakette, Rusya’nın tarifeli seferlerden sonra charter seferlerini açması, Türkiye’nin tarım ürünlerine uygulanan sınırlamaların kaldırılması ve Rusya’daki Türk işçilere çıkarılan zorlukların giderilmesi yer alıyor.

Bu üç konuda da olumlu mesafe alındığını söyleyebiliriz.

YENİKAPI REKORU

Esenboğa’dan havalandıktan kısa bir süre sonra ‘uğurlar olsun’ turuna çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki bakanların morali iyi görünüyordu. Bunda Yenikapı’da gerçekleştirilen tüm liderlerin birlikte katıldığı dev mitingin etkisi büyüktü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan meslektaşlarımızın, “Yenikapı Mitingi rekor muydu?” sorusuna, “Evet, rekordu” yanıtını verdi. Gazetecilerin, “Tarihte bu çapta bir miting örneği var mı acaba?” sorusu üzerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hayır, yok. Bildiğim kadarıyla bu bir rekor. Yaparsa Türkler yapar” diyerek memnuniyetini belirtti.

HAREKETLİ ROTA

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu’na Karşı Tüm Devlet Yarışıyor 27 Mart 2024 | 484 Okunma Faydalı Oy 25 Mart 2024 | 228 Okunma Kemal Kılıçdaroğlu O İddiaları Sert Dille Yalanladı! 20 Mart 2024 | 136 Okunma Çanakkale Zaferi'nin Önemi 18 Mart 2024 | 110 Okunma Kent Lokantalarını Küçümsemek 15 Mart 2024 | 151 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar