Yanlışlar düzeltilmeli

15 Temmuz kanlı darbe girişiminden sonra gördük ki, FETÖ neredeyse devleti işgal etmiş. İçine sızmadığı, yaygınlaşmadığı, önemli makamlara gelmediği, asker ve sivil stratejik kurum neredeyse...

15 Temmuz kanlı darbe girişiminden sonra gördük ki, FETÖ neredeyse devleti işgal etmiş. İçine sızmadığı, yaygınlaşmadığı, önemli makamlara gelmediği, asker ve sivil stratejik kurum neredeyse kalmamış.
15 Temmuz’dan sonra meslekten ihraç edilen asker-sivil kamu görevlilerinin sayısı 100 binin üzerinde. Kitlesel boyutta ihraçlar devam ediyor. Bu sayılar devletin kılcal damarlarına kadar FETÖ işgali altında olduğunun kanıtları.
Devletin bu işgalden kurtarılması acil ve hayati bir ihtiyaçtı. Bu nedenle FETÖ veya PKK terör örgütleriyle bağlantısı saptananların meslekten çıkarılmaları ve yargıya havale edilmeleri yapılması gereken bir işlemdi. Terör örgütünden talimat alan bilim adamı, öğretmen, savcı, yargıç, asker, polis olamaz.
Kitlesel işlemler arasında haksız olanlar mutlak vardır. Devletin bir görevi ve sorumluluğu da bu haksızlıkları gidermek, yanlış işlemleri düzeltmektir. Nitekim, KHK’larla yapılan toplu ihraçlardan sonra yanlış olduğu anlaşılan kararlar geri alındı, yeni KHK’larla göreve iadeler yapıldı. Devlet, ihraç ederken de göreve iade ederken de çok titiz davranmalı, hatasız çalışmalıdır.
Her türlü özene karşın hata yapılmışsa da büyük kayıplar oluşmadan acil olarak düzeltecek bir mekanizma kurulmalıdır.
KUŞKU
FETÖ’nün devlet içinde bu denli yaygın örgütlenmiş olması asker-sivil bürokraside kuşkuyu artırdı. O kadar ki, kimsenin kimseye kefil olacak hali kalmadı. Herkes herkesten kuşkulanır hale geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 225 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 507 Okunma Türkiye'nin Gazze Konusundaki Duruşu 15 Nisan 2024 | 181 Okunma Meral Akşener Neden Başarılı Olamadı? 10 Nisan 2024 | 421 Okunma Düzen Değişikliği Ve Denetim 08 Nisan 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar