Uğur Mumcu'nun farkı

Yaşadığı dönemde bizim kuşağın gazetecilerine, ölümünden sonra da yazdıklarıyla bizden sonraki kuşağa katkısı çok olmuştur. Basında her zaman örnek alınmış, kutup yıldızı gibi görülmüştür.

Katledilişinin 28. yıldönümünde büyük bir özlemle andığımız Uğur Mumcu'nun, Türkiye'yi Atatürk'ün yolundan çevirmek isteyen güçlerce öldürüldüğünü söylemek yanlış olmaz.

Mumcu, Türkiye'yi dönüştürmek isteyen karanlık güçlerin önündeki en önemli engellerden biriydi. Türkiye'yi aydınlatıyor, karanlık güçleri gün ışığına çıkarıyor ve ülkeyi bekleyen tuzak ve tehlikeleri belgeleriyle ortaya koyuyordu. İleriyi görüyordu. Sarsılmaz bir Atatürkçü, zerre kadar ödün vermeyen, korkusuz bir gazeteciydi.

Sadece iyi bir araştırmacı gazeteci değil aynı zamanda çok güçlü bir analistti. Analizleri engin bilgisine dayanırdı ve olaylar onu doğrulardı. "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz" en iyi onu tanımlıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.169 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 226 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 512 Okunma Türkiye'nin Gazze Konusundaki Duruşu 15 Nisan 2024 | 183 Okunma Meral Akşener Neden Başarılı Olamadı? 10 Nisan 2024 | 422 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar