Türkiye’nin İhtiyaç Sıralaması

Maslow’un ünlü ihtiyaçlar listesinin başında yemek yemek, su içmek, nefes almak gibi hayatta kalmak için zorunlu olan fizyolojik ihtiyaçlar gelir.İnsan ancak bu ihtiyaçlarını giderdikten sonra ikinci sıradaki...

Maslow’un ünlü ihtiyaçlar listesinin başında yemek yemek, su içmek, nefes almak gibi hayatta kalmak için zorunlu olan fizyolojik ihtiyaçlar gelir.

İnsan ancak bu ihtiyaçlarını giderdikten sonra ikinci sıradaki ihtiyaçlarıyla ilgilenir. Beden, iş, sağlık güvenliği gibi. Bu ihtiyaçlar da giderilmişse sosyal, kültürel ihtiyaçlarına yönelir.

Bu iktidar döneminde Türkiye, Maslow’un ihtiyaçlar listesinin birincisi sırasına takılıp kaldı. Henüz onu aşabilmiş değil.

Halkın çok büyük bir bölümünün ihtiyaç listesinin başında geçinebilmek geliyor. Ücretliler, emekliler, küçük esnaf geçinemiyor.

Ücretler düşük, enflasyon çok yüksek, dolayısıyla geçim zorluğu ilk sıradaki yerini koruyor.

Dolayısıyla Türkiye’nin asıl gündemi hayat pahalılığı ve işsizlik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’li belediyelere kıskaç 26 Temmuz 2024 | 92 Okunma Ötanazi değil hayvan katliamı 24 Temmuz 2024 | 1.368 Okunma Küfe asıl emeklinin-emekçinin sırtında! 22 Temmuz 2024 | 148 Okunma 15 Temmuz'dan Ders Alındı mı? 19 Temmuz 2024 | 177 Okunma Emekli Nasıl Geçinecek? 17 Temmuz 2024 | 1.450 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar