Tarihi temel

ANKARA’da AK Parti-MHP ittifakının -referandumdan hangi sonuç çıkarsa çıksın- devam edip etmeyeceği sorusu gündemde.İttifakın bir sonucu olarak hükümette ve bürokraside MHP’lilerin yer alacağına...

ANKARA’da AK Parti-MHP ittifakının -referandumdan hangi sonuç çıkarsa çıksın- devam edip etmeyeceği sorusu gündemde.
İttifakın bir sonucu olarak hükümette ve bürokraside MHP’lilerin yer alacağına ilişkin tahminler tavan yapmış durumda.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, 7 Haziran seçimlerinden sonra da 1 Kasım seçimlerinden sonra da daha önce birlikte cumhurbaşkanı adayı çıkarmış olmalarına rağmen, CHP ile birlikte hareket etmedi. 1 Kasım seçimlerinden sonra AK Parti’yle ittifaka yöneldi.

Bu yakınlaşmada, hükümetin PKK ve Suriye konusunda değiştirdiği politikalarının MHP ile örtüşmesi, 15 Temmuz darbe kalkışması ve MHP içindeki muhalefetin genel başkan değiştirmeye yönelik kongre toplama girişimleri başlıca etkenler olarak görülüyor.


KÖKEN BİRLİĞİ
İki parti arasındaki yakınlaşmanın MHP açısından son dönemde ortaya çıkan siyasi koşulların bir sonucu olduğu açık. Tabii ki, yakınlaşmada ideolojik akrabalık ve dayandığı tarihi kökenin de kolaylaştırıcı bir işlev gördüğünü söylemek gerekir.

İki partinin ana karakterlerini oluşturan siyasi akımların ortak temelini Abdülhamid dönemine kadar geriye götürmek mümkündür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 226 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 507 Okunma Türkiye'nin Gazze Konusundaki Duruşu 15 Nisan 2024 | 181 Okunma Meral Akşener Neden Başarılı Olamadı? 10 Nisan 2024 | 421 Okunma Düzen Değişikliği Ve Denetim 08 Nisan 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar