Tarih bilgisi ve bilinci

Lozan’a burun kıvıranların eksik bilgiyle veya tarihi gerçeği çarpıtarak söyledikleri gibi 12 Ada da Atatürk ve İnönü tarafından Yunanistan’a verilmiş değildir.

Türkiye’nin tapu belgesi olan Lozan Antlaşması ise Atatürk ve İnönü’nün büyük zaferidir. Öyle, "Meis'i İtalyanlara vermişiz, onlar da Yunanistan'a vermiş. Yanı başımızda, vermişiz" diyecek bir antlaşma değildir.

Tarih bilgisi ve bilinci siyasetle ilgilenenler için çok önemlidir.

Tarih bilgisinin eksikliği ve bilinç yetersizliği siyasileri çok sık sıkıntıya sokar, zor durumda bırakır. Özellikle dış politika alanında çalışıyorsanız, hele dışişleri bakanlığı gibi bir görev yürütüyorsanız, başarılı olmanız için önce kendi tarihinize hakim olmanız, yere sağlam basmanız gerekir.

Bu açılardan baktığımızda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, televizyonda, Lozan’la ve Meis Adası ile ilgili yaptığı açıklama talihsiz bir açıklamadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.169 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 226 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 512 Okunma Türkiye'nin Gazze Konusundaki Duruşu 15 Nisan 2024 | 183 Okunma Meral Akşener Neden Başarılı Olamadı? 10 Nisan 2024 | 422 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar