Suriye’de kim neyin peşinde?

FIRAT Kalkanı operasyonu çerçevesinde El Bab yakınlarında bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına dün bir hava saldırısı düzenlendi ve 3 askerimiz şehit oldu, 10 askerimiz yaralandı. Adana'da düzenlenen...


FIRAT Kalkanı operasyonu çerçevesinde El Bab yakınlarında bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına dün bir hava saldırısı düzenlendi ve 3 askerimiz şehit oldu, 10 askerimiz yaralandı. Adana'da düzenlenen bombalı saldırıda ise 2 vatandaşımız şehit oldu, 33 vatandaşımız yaralandı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı askerlerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.
El Bab yakınlarında askerlerimize karşı girişilen hava saldırısının, geçen yıl Türk F-16’larının Rus savaş uçağını düşürdükleri tarihin yıldönümü olan 24 Kasım’da yapılması dikkat çekiciydi. Saldırının Suriye’de rejimin hava kuvvetlerine bağlı uçak veya uçaklarca yapıldığına dönük ciddi bulgular var. Ancak Suriye rejimi, “Evet, biz yaptık” demedi, olayın araştırıldığını ifade etmekle yetindi. Hava saldırısının 24 Kasım’da yapılmış olması Rusya ile ilgili soru işareti doğurmuş durumda. Bu soru işareti geçerliliğini korumakla birlikte, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Suriye rejim güçlerini çatışmaya yöneltmek isteyen odakların varlığı da bir gerçek.

Bu koşullarda Ankara’nın çok dikkatli hareket etmesi, Türkiye’yi Suriye ile açıktan savaşa çekmek isteyenlerin oyununa gelmemesi gerekiyor. Türkiye’nin olayın iyice aydınlanmasını sağlamak ve devlet aklıyla hareket ederek, cephe genişletmeden Fırat Kalkanı’nın sınırları belirlenmiş hedeflerine odaklanması, en doğru hareket tarzı gibi görünüyor.

FARKLI AMAÇLAR

Dünyanın ve bölgenin önde gelen birçok ülkesinin eli Suriye’nin içinde. Sadece ABD öncülüğündeki koalisyon içinde irili ufaklı 63 ülke var. Bunların çoğu uydu ülke konumunda, çorbada tuzumuz bulunsun dışında bir amaç güdecek güçleri zaten yok. Ancak Suriye’de etkili olacak güce sahip ABD, İngiltere, Rusya, İran, Fransa, Almanya gibi ülkelerin ise farklı amaçları var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 31 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 120 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.180 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 227 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 513 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar