Suriye’de durum

İSTER savaş ister başka bir felaket olsun bir soruna çözüm ararken öncelik insani boyut olmalı...Suriye’nin Halep kentinin nasıl bir harabeye, nasıl bir enkaza dönüştüğünü gördük. O harabeler...

İSTER savaş ister başka bir felaket olsun bir soruna çözüm ararken öncelik insani boyut olmalı...
Suriye’nin Halep kentinin nasıl bir harabeye, nasıl bir enkaza dönüştüğünü gördük. O harabeler arasında çocukların, kadınların nasıl panik içinde oradan oraya koşuşturduğunu da izledik.
Suriye’de durum
Dün Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ı dinledikten sonra, Suriye’de acil çözüm bulunması gereken en önemli sorunun çocuklara, kadınlara, yaşlılara insani yardım ulaştırılması olduğu bir kez daha ortaya çıktı.
Kaynak’ın verdiği bilgiler Türkiye’nin bu konuda elinden gelen çabayı gösterdiği ve diğer ülkelerden çok daha fazla yardımcı olduğunu gösteriyordu.
YETİM-ÖKSÜZ ÇOCUKLAR
İnsanın içini acıtan o kadar çok öykü var ki...
Örneğin savaşta yetim-öksüz kalan Suriyeli çocuklar...
Sadece Türkiye’ye getirilenlerin sayısı 4 bin...
Daha fazla yetim-öksüz çocuk sınırın Suriye tarafında var...
Bazısı annesini bazısı babasını bazıları ise ikisini birden kaybetmiş durumda...
AFAD’ın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın önceliği bu çocukların bakımı...
Türk halkının yardımseverliği tartışılmaz. Çocuklara gönderilen yardımların yanı sıra devlet olanakları da seferber edilmiş durumda.
Annesiz-babasız kalmış bu çocuklar bizim de çocuklarımız. Türk aileler bu çocuklarla yakından ilgileniyor.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın verdiği bilgilere göre bu çocukları sahiplenmek, evlat edinmek veya korucuyu aile olarak bakmak isteyen birçok başvuru var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 120 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.178 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 227 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 513 Okunma Türkiye'nin Gazze Konusundaki Duruşu 15 Nisan 2024 | 183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar