Sandığa Gitmemek Kime Yarar?

CHP’de küskün bir kesim var.Bir kısmı cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminde başarısızlık nedeniyle, bir kısmı cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turundan önce CHP ile Zafer...

CHP’de küskün bir kesim var.

Bir kısmı cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminde başarısızlık nedeniyle, bir kısmı cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turundan önce CHP ile Zafer Partisi arasında yapılan gizli protokol gerekçesiyle, bir kısmı CHP’nin Millet İttifakı’ndaki sağcı küçük partilere fazla milletvekili verilmesi nedeniyle bir kısmı da aday belirleme yöntemine tepki olarak küskün. CHP’deki Alevi seçmenin bir bölümünün, bir önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “ihanet” edildiği düşüncesinde olduğu da belirtiliyor.

Bu küskün, kırgın kesimden yerel seçimlerde sandığa gitmeyecekleri yönünde sosyal medya üzerinden mesajlar verenler artmaya başladı.

Elbette CHP’lilerin seçim sonuçlarına üzülmeleri, tepki göstermeleri, aday belirleme yöntemine itiraz etmeleri, sağcı partilere verilen milletvekili sayısına karşı çıkmaları doğaldır.

Tepki göstermek, eleştirmek en doğal demokratik haklarıdır.

Yanlış buldukları politikalara karşı parti içinde demokratik mücadele yürütmeleri de doğaldır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 1.110 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 120 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.182 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 228 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 514 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar