Saatler geri alınmalı

TÜRKİYE'nin kış saatine geçmemesi günlük yaşamı zorlaştırıyor. En büyük zorluğu çocuklar çekiyor. Öğrenciler kış günlerinde gün ağarmadan karanlıkta okula gidiyor....

TÜRKİYE'nin kış saatine geçmemesi günlük yaşamı zorlaştırıyor.

En büyük zorluğu çocuklar çekiyor.

Öğrenciler kış günlerinde gün ağarmadan karanlıkta okula gidiyor. Küçük öğrenciler hem soğukta kalıyor hem de karanlıktan korkuyor.

Bu konudaki veli şikâyetleri çığ gibi büyüdü. Anne-babalar çocuklar korkmasın diye karanlıkta okul servislerini birlikte bekliyor. Servisi olmayan çocukları ise anne-babaları okula kadar götürüyor.

Kış saati uygulamasına geçilmemesi el kadar çocukları perişan etmiş durumda.

İkili eğitim olan okullarda öğlenci olan çocuklar da okuldan karanlıkta çıkıyor. Onlar da dönüş yolunda korkuyor.

Bazı çocuklar karanlık sokaklarda el feneriyle servise veya okula kadar yürümek zorunda kalıyor.

Kış saatine dönülmemesinin sağlayacağı herhangi bir fayda, çocukların kış günlerinde çektiği sıkıntılara değmez.

 

OKUL SAATLERİ

Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre ilköğretim okullarının yüzde 23.5’i, ortaöğretim okullarının yüzde 8.5’i ikili eğitim yapıyor. Sabahçılar için okulların çoğunda ilk ders 7.00’de başlıyor, öğlenciler için ise dersler 19.00 veya 19.40’ta bitiyor. Bu durumda, öğlenciler en az son iki dersi karanlıkta, lambalar yakılarak yapıyor.

Sabahçıların kahvaltı yapabilmek için saat 5.30’da kalkmaları gerekiyor.

Öğretmenler ilk derslerde öğrencilerin bazılarının uyuduğunu ve çoğunluğunun dersleri dikkatle izleyemediklerini belirtiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin Gazze Konusundaki Duruşu 15 Nisan 2024 | 176 Okunma Meral Akşener Neden Başarılı Olamadı? 10 Nisan 2024 | 417 Okunma Düzen Değişikliği Ve Denetim 08 Nisan 2024 | 103 Okunma CHP’nin İktidar Yürüyüşü 05 Nisan 2024 | 172 Okunma CHP’nin Tarihi Başarısı 03 Nisan 2024 | 297 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar