Özel: ‘Kaçmadım’

MECLİS'te kurulan FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, davetiye gönderdiği eski genelkurmay başkanlarından Hilmi Özkök ve Işık Koşaner'i dinledi.Yaşar Büyükanıt...


MECLİS'te kurulan FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, davetiye gönderdiği eski genelkurmay başkanlarından Hilmi Özkök ve Işık Koşaner'i dinledi.Yaşar Büyükanıt rahatsızlandığı için gelemedi, İlker Başbuğ daha ileri bir tarih verilmesini istedi.

Bir önceki Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ise “Komisyonunuzun çalışmalarına katkıda bulunabilmem için konuyla ilgili tüm sorularınızın tarafıma lütfedip yazılı olarak bildirilmesi halinde yanıtları komisyonunuza takdim edeceğimi bilgilerinize sunarım” diyerek komisyona bir başvuruda bulundu.

 

Özel’in bu talebine komisyon üyelerinden tepki geldi. Eski Genelkurmay BaşkanıÖzel’i, “komisyondan kaçmakla” suçladılar ve “siyaseten aklanması için gelmesi gerekir” gibi yorumlar yaptılar.

 

‘YAZILI SORULARI BEKLİYORUM’

 

Özel Paşa’yla dün bu konuyu konuştum.

Komisyon üyelerinin yaptığı yorumlara yanıt verirken, “Ben kaçmadım, buradayım. Komisyonun sorularını bekliyorum. Kaçsaydım 2011’de kaçardım” dedi.

 

“Neden komisyona gelmek yerine soruları yazılı istediğine” ilişkin sorumu yanıtlarken şu değerlendirmeyi yaptı:

 

“Komisyonda ne sorulacağını bilmediğiniz için hazırlık yapmamış oluyorsunuz. Sorunun sorulduğu andaki bilgilerle ve anında cevap vermek eksikliklere yol açabilir. Ben gerçekten komisyona katkıda bulunmak istediğim için soruları yazılı olarak istedim ki, yeterli yanıtları araştırarak vereyim. Kaldı ki, benim talebim hukuka da uygun. Araştırma komisyonlarının davetleri karşısında komisyona hiç gelmeyen, hiç muhatap almayanlar olduğu gibi görüşlerini yazılı olarak bildiren de çok. Benim bir şeyden kaçtığım yok. Usule uygun şekilde soruların yazılı bildirilmesini talep ettim. Eğer benim katkımı istiyorlarsa sorularını gönderirler ve sayfalarca cevaplarını veririm. Bu daha sağlıklı ve daha yararlı bir yol olur.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 225 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 507 Okunma Türkiye'nin Gazze Konusundaki Duruşu 15 Nisan 2024 | 181 Okunma Meral Akşener Neden Başarılı Olamadı? 10 Nisan 2024 | 421 Okunma Düzen Değişikliği Ve Denetim 08 Nisan 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar