Org. Akar neden kürsüye çıktı?

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin en önemli siyasal sonucu önceki gün Yenikapı'dan yansıyan görüntüydü. ‘Demokrasi ve Şehitler’ mitinginde milyonlar buluştu. Mitinge Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı...

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin en önemli siyasal sonucu önceki gün Yenikapı'dan yansıyan görüntüydü.

‘Demokrasi ve Şehitler’ mitinginde milyonlar buluştu. Mitinge Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan ve muhalefet liderleri, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları birlikte katıldılar.

Yenikapı mitingi, 15 Temmuz’un en önemli siyasal sonucudur ve tarihi değerdedir.

Devlet, hükümet ve muhalefetin bir araya geldiği bu miting, darbelere karşı demokrasiyi ve Cumhuriyet’i korumaya yönelik bir ulusal birlik ve beraberliğin var olduğunu gösterdi.

Türkiye’nin siyasal ve sosyal olarak keskin şekilde kutuplaştığı bir dönemde, laik Cumhuriyet rejimini ortadan kaldırmaya yönelik darbe girişimi karşısında ulusun kenetlenebildiğini kanıtladı.

ULUSAL DAYANIŞMA

Liderler ve halk Yenikapı Meydanı’na parti kimliklerini dışarıda bırakarak girdiler.

Sadece Türk bayrakları ve Atatürk posterleri vardı.

Bu tablo ulusal dayanışma tablosuydu.

Liderlerin konuşmalarında ortak mesajlar dikkat çekiciydi.

Demokrasiye, Cumhuriyet’e sahip çıkan liderlerin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e atıf yapmaları, Türkiye’nin kuruluş felsefesi ve niteliklerine sahip çıkmaları ortak bir duruşun ifadesiydi.

Bu dev miting siyasi tarihimizde bir ilkti...

ORG. AKAR’IN VERDİĞİ MESAJ

Mitingdeki bir ilk de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın kürsüye çıkmasıydı...

Yenikapı’nın sürprizi Org. Akar’ın konuşmasıydı.

İlk kez bir Genelkurmay Başkanı’nı miting kürsüsünde görünce, “Akar bu kürsüye neden çıktı” sorusunun yanıtını aradım.

Askeri kaynaklardan aldığım bilgilere göre Org. Akar mitinge hazırlıklı gelmiş. Konuşmasını iki gün önceden hazırlamış.

Genelkurmay Başkanı’nın kürsüye çıkması Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın isteği ve onayına dayanıyor. Cumhurbaşkanı, Akar’ın kürsüye çıkmasını, devlet-millet birliğini yansıtan mitingin bu yönünü pekiştirecek bir görüntü oluşturacağını ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne moral, halka güven vereceğini düşünmüş olmalı. Ertesi gün Genelkurmay’a gelen olumlu mesajların, amacın hasıl olduğunu gösterir nitelikte ve çoğunlukta TSK’da memnuniyet yaratmış durumda.

Org. Akar’ın kürsüye çıkarak vermek istediği mesajlara gelince...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu’na Karşı Tüm Devlet Yarışıyor 27 Mart 2024 | 479 Okunma Faydalı Oy 25 Mart 2024 | 228 Okunma Kemal Kılıçdaroğlu O İddiaları Sert Dille Yalanladı! 20 Mart 2024 | 136 Okunma Çanakkale Zaferi'nin Önemi 18 Mart 2024 | 110 Okunma Kent Lokantalarını Küçümsemek 15 Mart 2024 | 151 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar