Normal, nasıl da ulaşılmaz bir lüks haline geldi

Normalin lüks haline geldiği davranışlar sadece günlük yaşamımızla sınırlı değil. Siyasal, sosyal, kültürel birçok normal davranışımız da çok uzaklarda, ulaşılması zor, lüks davranışlara dönüştü.

Bugün günlerden ne, ben kaç yaşındayım, sokağa çıkma yasağı var mı, ben hangi saatlerde çıkıyordum diye düşünmeden dışarıya çıkmak...

Korona salgını günlük yaşamımızı altüst etti.

Salgın öncesi hayatın olağan akışı içinde farkına bile varmadan yaptıklarımız artık ulaşılması güç, özlediğimiz, lüks davranışlar haline geldi.

Örneğin maskesiz dışarı çıkmak.

Karşılaştığınız bir dostla tokalaşıp, sarılmak, öpüşmek.

Bir kafede oturup, korkmadan sohbet edip bir şeyler atıştırmak veya ailece, arkadaşlarla, dostlarla akşam yemeğini dışarıda yemek.

Bugün günlerden ne, ben kaç yaşındayım, sokağa çıkma yasağı var mı, ben hangi saatlerde çıkıyordum diye düşünmeden dışarıya çıkmak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.174 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 226 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 512 Okunma Türkiye'nin Gazze Konusundaki Duruşu 15 Nisan 2024 | 183 Okunma Meral Akşener Neden Başarılı Olamadı? 10 Nisan 2024 | 422 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar