Ne yapmalı?

15 Temmuz darbe girişiminde yaşadıklarımız o kadar büyük bir felaketti ki, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını ve olmaması gerektiğini bu köşede vurgulamıştım. Bu saptama, iktidar ve...

15 Temmuz darbe girişiminde yaşadıklarımız o kadar büyük bir felaketti ki, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını ve olmaması gerektiğini bu köşede vurgulamıştım.

Bu saptama, iktidar ve muhalefet liderleri tarafından da yapıldığı gibi, gerektirdiği adımlar da hızla atılmaya başlandı.

İktidar ve muhalefetin 15 Temmuz’a karşı gösterdiği dayanışma ve sonrasında takındığı tutum Türkiye’nin geleceği açısından umut verici. 15 Temmuz’un gösterdiği en çarpıcı gerçek, uzun yıllar süren uğraşlar sonucunda laik Cumhuriyet ve demokrasi karşıtlarının ele geçirdiği devletin üzerimize çöktüğü...

Millet, bu enkazın altından kalkmayı başardı. Şimdi sıra devleti daha sağlam, daha laik, daha demokratik bir şekilde yeniden inşa etmekte...


HIZLI ADIM GEREKLİ
Hiç kuşku yok ki, devleti yeniden inşa etmek öncelikle siyaset kurumunun görevi.

Bu anlayış içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi zemininde devleti yeniden inşa edecek adımların hızla atılması gerekiyor. Bu yönde ilk girişim mini anayasa paketi için üç partinin bir araya gelmesi oldu.

Bu başlangıç, devletin inşası ve ulusal çıkarları için iktidar-muhalefet dayanışmasının gelecekte de devam edeceğini gösteriyor.


İKTİDAR-MUHALEFET İLİŞKİLERİ
Yapılması gerekenlerin başında iktidar-muhalefet ilişkilerinin bir kez daha 15 Temmuz öncesine dönmesine izin verilmemesi geliyor.

15 Temmuz öncesinde yaşadığımız sert siyasal kutuplaşmadan devlet ve toplum çok büyük zarar gördü.

Hasarın onarılması için iktidar ve muhalefetin devletin temellerini yeniden birlikte atmaları gerekiyor.

Muhalefetin temel görevlerinden biri elbette iktidarı eleştirmektir. Önümüzdeki dönemde de kuşkusuz, bu görevini yerine getirecektir.

Bu eleştirilerin yanı sıra muhalefetin özellikle temel kurumların inşası ve ulusal çıkarların korunması söz konusu olduğunda tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi iktidarla işbirliği yapması gerekir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 109 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 120 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.180 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 227 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 513 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar