Musul ve Irak Türkmenleri

SURİYE'de Fırat Kalkanı harekâtı devam ederken, henüz başlamamış Musul operasyonuna ilişkin olarak Türkiye'ye tepi yağmaya başladı.Önce Bağdat’tan ses geldi; Irak merkezi yönetimi Başika’da...


SURİYE'de Fırat Kalkanı harekâtı devam ederken, henüz başlamamış Musul operasyonuna ilişkin olarak Türkiye'ye tepi yağmaya başladı.
Önce Bağdat’tan ses geldi; Irak merkezi yönetimi Başika’da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) varlığı nedeniyle Türkiye’yi “işgalci” ilan etti.

Bu açıklamanın mürekkebi kurumadan Irak’taki ABD kuvvetlerinden bir albay da aynı yönde bir demeç verip, TSK varlığını koalisyon dışında ve “illegal” diye niteledi.

Daha herhangi bir operasyon başlamamışken ABD’nin ve Bağdat’ın bu aceleci tepkilerini neye bağlamak gerekir?

Bunun gerekçesinin tarihi bir “korku” olduğu anlaşılıyor.

Bu korku ABD’nin Irak’ı işali öncesinde, 1 Mart tezkeresi müzakererinde de ortaya çıkmıştı.

Ünlü Musul-Kerkük meselesi...

Sanki Türkiye, Musul ve Kerkük’ü işgal edecekmiş gibi bir kaygıyla hareket eden ABD ve yönlendirdiği Bağdat hükümeti şimdiden tepki verip ön almaya çalışıyor.

Oysa Türkiye’nin ne Irak’ın ne Suriye’nin bir karış toprağında gözü var...

Sadece sınırlarını ve toprak bütünlüğünü korumaya çalışıyor.

Yıllardır bu topraklardan Türkiye’ye yapılan terörist saldırılar, PKK’ya verilen üsler, sağlanan silahlar, destekler hiç Türkiye’yi ilgilendirmiyormuş gibi TSK varlığını “işgalci”, “illegal” ilan edebiliyorlar.

Çekiç Güç boyunca Kuzey Irak’ın Türkiye’ye karşı nasıl bir terör üssü haline getirildiğini bütün dünya biliyor.

İŞGALCİ KİM?

Bağdat hükümetine şu sorunun sorulması gerekiyor:

Binlerce kilometre uzaktan gelip ülkenizi işgal eden ve fiilen üçe bölen ABD işgalci değil de Türkiye’yi bölmeye çalışan terör örgütünün üslendiği ve her gün saldırdığı bu bölgede sınırımızın hemen yakınında güvenlik gücü bulunduran Türkiye mi işgalci?

Bağdat’ı yerle bir eden ABD, Basra’ya giren İngiltere işgalci değil de Türkiye mi işgalci?

Sanki Musul’da, Bağdat hükümetinin egemenliği sürüyor da Türkiye onun yakınlarında işgalci olarak duruyor! Sanki Türkiye, Suriye’de ABD ile aynı koalisyonda ama Irak’ta değil?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 1.109 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 120 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.182 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 227 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 513 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar