Meclis de Anayasayı Yok Saydı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi Anayasa Mahkemesi’nin Hatay Milletvekili Can Atalay’ın serbest bırakılması yönündeki iki kararını da uygulamadı.Anayasayı yok saydı.Bununla da kalmadı, Meclis’e yazıyla...

Yargıtay 3. Ceza Dairesi Anayasa Mahkemesi’nin Hatay Milletvekili Can Atalay’ın serbest bırakılması yönündeki iki kararını da uygulamadı.

Anayasayı yok saydı.

Bununla da kalmadı, Meclis’e yazıyla kararını gönderdi. Kararın Meclis Genel Kurulu’nda okunmasını ve Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesini istedi.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş bu anayasa ihlâline ortak olmamak için yurtdışına çıktığı sırada kararı Başkanvekili Bekir Bozdağ okuttu. Can Atalay’ın milletvekilliğinin düştüğünü söyledi.

Böylece Meclis de anayasayı yok saymış oydu.

Yargıtay ve Meclis’in anayasayı yok sayması sadece yetkin hukukçular tarafından değil, geniş toplum kesimleri tarafından da eleştirildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uygulanmayan Anayasa 01 Mayıs 2024 | 155 Okunma İYİ Parti'de Değişim Olur mu? 29 Nisan 2024 | 860 Okunma Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 1.111 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 124 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar