Kuşatma

TÜRKİYE’nin içinde ve etrafında yaşananlara bakıldığında üç yönden kuşatılmaya çalışıldığı görülüyor.Suriye’nin kuzeyinden Akdeniz’e doğru PKK...

TÜRKİYE’nin içinde ve etrafında yaşananlara bakıldığında üç yönden kuşatılmaya çalışıldığı görülüyor.
Suriye’nin kuzeyinden Akdeniz’e doğru PKK koridoru açılması girişimi, Türkiye’nin güneyden kuşatılması girişimiydi. Bu girişim Fırat Kalkanı’yla kesilmiş durumda ama henüz bitmiş değil.
Güneyden kuşatmanın denizdeki ayağı ise Kıbrıs’tır. Çözüme ulaşıyoruz diye KKTC’nin ortadan kaldırılması ve Kuzey Kıbrıs’ın Rum egemenliğine gireceği bir sürecin başlaması, Türkiye’nin Akdeniz’den de kuşatılması sonucunu doğurur.
Benzeri bir hamle Ege’de Yunanistan’dan geliyor. Yunanistan, Türkiye 15 Temmuz, terör ve Suriye ile meşgulken, Ege’de aidiyeti belirsiz adaları işgal ederek, batıda bir kuşatma hamlesi yapıyor.
Eğer 15 Temmuz’da FETÖ’cü darbe girişimi devleti ele geçirebilseydi, Türkiye’yi kuşatma, kaosa ve içsavaşa sürükleyerek parçalama girişimi hızlanacaktı.
SURİYE SINIRI
Suriye içsavaşını fırsat bilen PKK’nın, bu ülkenin kuzeyini ele geçirerek, büyük projesinin bir ayağını hayata geçirip bir devletçik kurmaya ve Akdeniz’e bir koridor açmaya yöneldiği açık biçimde görüldü.
Bu girişim, Obama yönetimi tarafından çok ciddi biçimde desteklendi.
Türkiye, PKK’nın başlattığı güneyden kuşatma harekâtını ancak TSK’nın Fırat Kalkanı operasyonuyla kesebildi. Bu yönüyle Fırat Kalkanı güneyden yapılan kuşatmayı yarma harekâtıydı.
Peki bu süreç tamamen kapandı mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 1.109 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 120 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.180 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 227 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 513 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar