Kumpas davalarını sarsacak karar

İZMİR Adliyesi’nde katliam yapmak üzere gelen teröristleri canı pahasına durduran, kahraman şehit polis Fethi Sekin’e ve teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan adliye memuru Musa Can’a Allah’tan...

İZMİR Adliyesi’nde katliam yapmak üzere gelen teröristleri canı pahasına durduran, kahraman şehit polis Fethi Sekin’e ve teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan adliye memuru Musa Can’a Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum.
Şehit polis Fethi Sekin, büyük bir görev sorumluluğu ve cesaretiyle İzmir Adliyesi’nde büyük bir katliamı önledi. Koca yürekli bu kahraman polis memurunun geride bıraktığı ailesine sahip çıkmak devletin, toplumun, hepimizin görevidir. Ruhu şad olsun.
DAVALAR SİL BAŞTAN
Askeri Yargıtay Daireler Kurulu, detaylarını arkadaşımız Fevzi Kızılkoyun’un haberinde okuyacağınız gibi bütün kumpas davalarını kökünden sarsacak çok önemli bir karara imza attı.
Kurul, kesinleşmiş olsa bile bir mahkeme kararını FETÖ’cü hâkim veya hâkimlerin vermiş olmasını yeniden yargılama sebebi saydı.
Bu karar kumpas davaları olarak bilinen davalar dahil olmak üzere FETÖ’cü hâkimler tarafından verilen kararların yok sayılması ve yargılamanın yeniden yapılması anlamına geliyor.
Bu karar gereğince yapılacak yeniden yargılama sonucu, FETÖ’cü hâkimlerin mağdur ettiği asker, polis veya sivil bütün vatandaşların mümkün olduğunca mağduriyetlerinin giderilmesi, görevlerine geri dönmeleri, maddi-manevi kayıplarının hakkıyla karşılanması açısından önemli bir kapı açıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mısra Öz’ü Örnek Alın 29 Mart 2024 | 153 Okunma İmamoğlu’na Karşı Tüm Devlet Yarışıyor 27 Mart 2024 | 484 Okunma Faydalı Oy 25 Mart 2024 | 228 Okunma Kemal Kılıçdaroğlu O İddiaları Sert Dille Yalanladı! 20 Mart 2024 | 136 Okunma Çanakkale Zaferi'nin Önemi 18 Mart 2024 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar