Kime, nasıl güveneceğiz?

Türkiye nereden kaç milyon doz aşı bağlantısı yaptı, bu aşılar Türkiye'ye ne zaman gelecek, nasıl yapılacak, hangi kesime hangi aşı uygulanacak, belli değil.

İktidar, gerçeklerin gizlenmesine dayanan başarı algısının çökmesi ve Türkiye'nin Avrupa ülkeleri arasında en kötü tabloya sahip ülke olduğunun ortaya çıkmasıyla salgınla mücadelede kaybettiği güveni aşı ve aşılama ile yeniden kazanmaya çalışıyor

Güven, çok zor kazanılan ancak çabuk kaybedilen bir duygudur.

İktidar o kadar çok hata yaptı ki, salgınla mücadelede başlangıçta oluşan güveni büyük ölçüde sarstı.

İktidarın bu konuda da zincirleme hatalar yapmasının nedeni her olaya politik çıkar açısından yaklaşmasıdır. Covid - 19 gibi öldürücü bir salgına bile "ne söylersem, ne yaparsam başarılı gözükürüm" gözüyle bakması, ilgili kişi ve kurumlara karşı hem Türkiye'de hem dünyada büyük bir güvensizlik yarattı.

Neden sonra anlaşıldı ki, Türkiye'de iktidar, salgınla ilgili gerçek rakamları saklamış, bunun vatandaşların sağlığına yapacağı olumsuz etkileri hiç dikkate almamış, "yeter ki vaka ve vefat sayısı düşük olsun, iktidar başarılı gözüksün, salgın nedeniyle oy kaybetmeyelim, aksine oylarımızı artıralım" demiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.170 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 226 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 512 Okunma Türkiye'nin Gazze Konusundaki Duruşu 15 Nisan 2024 | 183 Okunma Meral Akşener Neden Başarılı Olamadı? 10 Nisan 2024 | 422 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar