Kemal Kılıçdaroğlu O İddiaları Sert Dille Yalanladı!

CHP’nin bir önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin kazandığı büyükşehir belediye başkanlığı sayısını artıracağını...

CHP’nin bir önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin kazandığı büyükşehir belediye başkanlığı sayısını artıracağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “CHP’de Sağ Sapma” isimli kitabımı sunduğum görüşmemizde yerel seçimlerle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “İktidarın demokrasiyi ve ekonomiyi ne hale getirdiği ortada. Vatandaş bu iki alanda zorlukları yaşıyor. Türkiye’nin kurtuluşu ancak CHP ile mümkündür. Bu nedenle yerel seçimlerde 11 büyükşehir belediye sayımızı artıracağımıza inanıyorum. 11 büyükşehire ek olarak Bursa, Balıkesir gibi büyükşehirleri de kazanacağımızı düşünüyorum. Bu sayı daha da artabilir. Çok sayıda il ve ilçe belediyesini de kazanacağız. ”

Kılıçdaroğlu, kamu kaynaklarını yağmalayan, 5’li Çete’ye ve yandaşlarına peşkeş çeken, yoksulluğu artıran bu iktidar karşısında seçeneğin CHP olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

“İktidar demokrasiyi, hukuk devletini fiilen kaldırdı. Otoriter bir tek adam yönetimi kurdu. Hukuk devleti diye bir sistem kalmadı. Bağımsız yargı kalmadı. Ülkeyi büyük bir ekonomik krize sürükledi. Ülke kaynaklarını yağmaladı. Ben bu nedenle 5’li çeteye yükleniyorum. Yoksulluğu, işsizliği artırdı. Emekliler perişan halde. Oysa CHP yönettiği belediyelerde sosyal belediyecilik anlayışıyla bu iktidara alternatif bir model kurdu. Pandemi sürecince ve deprem felaketi sırasında ve sonrasında CHP’li belediyeler büyük hizmet yaptılar. Hükümetten daha etkili ve geniş çalışmalarla depremin yaralarını sarmaya çalıştılar. Halâ da bu çalışmalarını sürdürüyorlar. Kentle tarımsal kesim arasında çok başarılı bir iletişim kurdular. Ucuz mazot ve tohum sağladılar. Kooperatifler aracılığıyla özellikle kırsal kesimdeki kadınları üretime soktular. Aracıları devreden çıkardılar. Kent çevresindeki kırsal kesimde üretilen temel ihtiyaç maddelerini ucuz bir şekilde kentteki tüketiciye sundular. Sadece öncülük ettikleri kooperatiflerin ürettikleri ürünleri satan marketler açtılar. Kentteki tüketici vatandaş aracılar olmadığı için kaliteli ve ucuz ürünlere kolayca ulaştılar. Ayrıca üreticilerimiz de haklarını aldılar. Belediyelerimiz hem tüketiciyi memnun eden hem üreticinin hakkını aldığı sosyal belediyecilikle uyumlu bir düzen kurdular.”

“Bunlar iktidar kaynaklı asparagas haberler. Vatandaşlarımızın itibar edeceğini, ciddiye alacağını sanmıyorum. Bunu daha önce de söyledim. Bu tür haberler iktidar tarafından CHP’yi zayıflatmak, parti içinde çatışma varmış gibi bir hava yaratmak için çıkarılıyor. Hepsi uydurma haberler. Desteğim bütün adaylarımızın arkasındadır. Dediğim gibi yerel seçimlerden başarıyla çıkacağız, büyükşehirler başta olmak üzere belediye sayımızı da artıracağız.”

Kılıçdaroğlu, solun dünyadaki gelişmelerine ilişkin değerlendirme yaparken Sosyalist Enternasyonel’i eleştirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: “Bir Kişi İçin Anayasa Yapılmaz” 25 Nisan 2024 | 1.110 Okunma Üç Bayram Bir Arada 24 Nisan 2024 | 120 Okunma Yerindelik Denetimi 22 Nisan 2024 | 1.182 Okunma CHP Örnek Olmalı 19 Nisan 2024 | 227 Okunma Yeni Anayasa Hazırlığı 17 Nisan 2024 | 513 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar