Işık Paşa’nın takdiridir

BİR önceki Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Necdet Özel'in, Meclis Araştırma Komisyonu üyelerinden gelen eleştirilere yanıtını dün yansıtmıştım. Özel Paşa, “Komisyondan...


BİR önceki Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Necdet Özel'in, Meclis Araştırma Komisyonu üyelerinden gelen eleştirilere yanıtını dün yansıtmıştım.

Özel Paşa“Komisyondan kaçtı” eleştirisinde bulunan üyelere, “Kaçmadım. Hukuka uygun olarak soruların yazılı gönderilmesi için başvuruda bulundum. Benim alnım ak. Kaçsaydım 2011’de kaçardım. Ben elimi taşın altına koymuş biriyim. O dönem gidenler gibi yapmadım, görevi üstlendim” demişti.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner de dün yaptığı yazılı açıklamada, Özel Paşa’nın  açıklamalarını yakışıksız bulduğunu belirtmiş; şartlar değişmediği halde Özel’in görevde kaldığına değinerek, Ergenekon ve Balyoz davalarını algılamalarının farklı olduğunu ifade etmişti.

 

‘ÜZMEK İSTEMEM’

 

Koşaner Paşa’nın açıklamasından sonra konuştuğum Özel Paşa“Ben Işık Paşa’yı üzmek istemem. Açıklamamın böyle bir amacı yoktu. Alınmasına üzüldüm. Ben Işık Paşa ile uzun dönem ve yakın çalıştım. O Kara Kuvvetleri Komutanı iken, ben onun ordu komutanıydım. Sonra o Genelkurmay Başkanı’yken ben Jandarma Genel Komutanı olarak birlikte çalıştık. Işık Paşa sevip saydığım, kişilikli bir komutandır”dedi.

 

‘AHLAKİ BULMAM’

 

Özel Paşa“Kaçsaydım 2011’de kaçardım, o dönem gidenler gibi yapmadım, görevi üstlendim, elimi taşın altına koydum” ifadesini açarken de şu değerlendirmeleri yaptı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu’na Karşı Tüm Devlet Yarışıyor 27 Mart 2024 | 484 Okunma Faydalı Oy 25 Mart 2024 | 228 Okunma Kemal Kılıçdaroğlu O İddiaları Sert Dille Yalanladı! 20 Mart 2024 | 136 Okunma Çanakkale Zaferi'nin Önemi 18 Mart 2024 | 110 Okunma Kent Lokantalarını Küçümsemek 15 Mart 2024 | 151 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar