Işık Koşaner’in tutumu

15 Temmuz kanlı darbe girişiminden sonra Meclis'te kurulan araştırma komisyonunun daveti üzerine eski genelkurmay başkanları açıklamalar yapıyor. Komisyon kurulmadan önce bir önceki Genelkurmay Başkanı Necdet Özel...


15 Temmuz kanlı darbe girişiminden sonra Meclis'te kurulan araştırma komisyonunun daveti üzerine eski genelkurmay başkanları açıklamalar yapıyor.

Komisyon kurulmadan önce bir önceki Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, sorularımı yanıtlamıştı. Özel Paşa, “Millet bizi affetsin, yüreğim yanıyor” diye duygularını yansıtmış, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve kendisi gibi diğer sorumluluğu olan herkesin özür dilemesi gerektiğini belirtmişti.

Meclis Araştırma Komisyonu’nun daveti üzerine de eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök açıklamalar yaptı. Özkök, 2004 yılında Milli Güvenlik Kurulu kararıyla Gülen cemaatinin oluşturduğu tehdide dikkat çekildiğini ve mücadele için bir eylem planı hazırlanması konusunda hükümete tavsiyelerde bulunduklarını belirtmişti. Ancak, yetkili makamların yeterli işlem yapmadıklarını, ihraç kararlarına da şerh koyduklarını ifade etmişti.

Başbakan Binali Yıldırım, Özkök’ün açıklamalarından sonra canlı televizyon yayınında söz konusu MGK kararını okumuş, kararda Fetullah Gülen hareketinden söz edildiğini ama ‘terör örgütü’ denilmediğini vurgulayarak, hükümetleri savunan, askerleri ise gerekli önlemi almamakla eleştiren bir konuşma yapmıştı.

ORTAK SORUMLULUK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çanakkale Zaferi'nin Önemi 18 Mart 2024 | 107 Okunma Kent Lokantalarını Küçümsemek 15 Mart 2024 | 150 Okunma İmamoğlu’na Karşı Birleşik Cephe 13 Mart 2024 | 621 Okunma Erdoğan'ın Son Seçimi mi? 11 Mart 2024 | 706 Okunma Emekliye Niye Para Yok? 04 Mart 2024 | 389 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar